Φωτογραφία από την ταινία Grease του 1978

ΦΙΝΑΛΕ… ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται το φετινό Park Your Cinema με ταινίες όπου η μουσική έχει τον πρώτο ρόλο. Σας καλούμε στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί με αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

 

Grease: Υπόθεση

Αγόρι γνωρίζει και ερωτεύεται κορίτσι στις διακοπές, αλλά τους χωρίζει ο ερχομός… της νέας σχολικής χρονιάς! Αναπάντεχα, βρίσκονται στο ίδιο γυμνάσιο και η αγάπη τους θα περάσει από δοκιμασίες πριν το πανηγυρικό, μουσικοχορευτικό φινάλε (και happy end, προφανώς). Η μεγαλύτερη επιτυχία για το αμερικανικό box-office του 1978, αλλά και το πιο εμπορικό μουσικό φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου, βασίστηκε στο ομώνυμο rock 'n' roll μιούζικαλ του 1971, εδραίωσε την καριέρα του John Travolta (μόλις έναν χρόνο μετά το Πυρετός το Σαββατόβραδο) και μετέτρεψε σε superstar τη Βρετανοαυστραλή Olivia Newton-John.

Σκηνοθεσία: Randal Kleiser

--

Πριν από την έναρξη της ταινίας θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μήκους ταινίας Χρυσόψαρο (2017), στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Λίγα λόγια για την ταινία μικρού μήκους:

Ο εφτάχρονος Στρατής είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του και αυτό ανησυχεί τον πατέρα του. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο μικρός θα διαλέξει, για δώρο γενεθλίων, ένα χρυσόψαρο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ο πατέρας του όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Οικονόμου, Λύσανδρος Κουρούμπαλης, Εύα Αγγελοπούλου

 

 

 

Παρασκευή 06/09 | 20.30

Ελεύθερη είσοδος

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 13/09, 20:30

Park Your Cinema: Οι Ατσίδες με τα Μπλε (1980)

Περισσότερα

Κυριακή 08/09, 20:30

Park Your Cinema Kids: Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012)

Περισσότερα