Film Club: The Teachers’ Lounge (2023) - Εικόνα

Δες την ταινία και έλα να τη συζητήσουμε παρέα με τους συντονιστές του Cinobo!

Η Λέσχη Κινηματογράφου των Μελών επιστρέφει με το νέο έτος, και συζητάει την ταινία Στο Γραφείο Καθηγητών. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βερολίνου, καλύτερη γερμανική ταινία της χρονιάς και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Όσκαρ 2024, είναι μια ακαταμάχητη μελέτη στις σχέσεις εξουσίας και τις σεισμικές επιπτώσεις που έχουν οι φαινομενικά μικρότερες αποφάσεις στη ζωή, ένα αγωνιώδες θρίλερ με το σχολείο ως μικρόκοσμο όπου ο έξω κόσμος δεν υπάρχει πια, και τίποτα δεν μένει κρυφό.
 
Σύνοψη:
Μια αφοσιωμένη, ιδεαλίστρια δασκάλα ξεκινά την πρώτη της δουλειά σε ένα σχολείο. Όταν ένας από τους μαθητές της είναι ύποπτος για μια σειρά από κλοπές, αποφασίζει να διαλευκάνει μόνη της το θέμα. Προσπαθώντας να μεσολαβήσει ανάμεσα σε αγανακτισμένους γονείς, ισχυρογνώμονες συναδέλφους και επιθετικούς μαθητές, έρχεται αντιμέτωπη με τις δομές του σχολικού συστήματος. Όσο πιο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο πιο κοντά φτάνει στο να σπάσει.

*Οι ταινίες της Λέσχης δεν προβάλλονται κατά τις συναντήσεις.

Συντονιστές Συζήτησης:
Τάσος Μελεμενίδης (Curation and Acquisitions Manager, Cinobo), Ευτυχία Τερζή (Programming Assistant, Cinobo), Θοδωρής Δημητρόπουλος (Σύμβουλος Curation, Cinobo), Τάσος Χατζηευφραιμίδης (Curator, Cinobo)

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου | 19.00 – 21.00
Makerspace

 

Έως 25 συμμετοχές – για Μέλη και τον καλεσμένο τους
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για τη συμμετοχή στο SNFCC Members Film Club x Cinobo είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν δει τις ταινίες του μήνα. Οι ταινίες δεν προβάλλονται κατά τις συναντήσεις.
Oι προεγγραφές για τις δράσεις Μελών Ιανουαρίου ανοίγουν στις 05/1, στις 12.00
 

Δείτε ακόμα