Διάλεξη για τον Φυσιολογικό Τοκετό

Μια σειρά διαλέξεων για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι και τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες ώστε να επιτρέψουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, προκειμένου να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Η δεύτερη ενότητα εξετάζει το τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία της φυσιολογικής γέννας στο σώμα. Ποια τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού για την μητέρα και το νεογνό; Πώς μπορεί να προετοιμαστεί για φυσιολογικό τοκετό; Ποιες περιττές ιατρικές παρεμβάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται; Ποιες τακτικές λειτουργούν υποστηρικτικά και ποιες αποθαρρύνουν ή φοβίζουν τη γυναίκα και τους νέους γονείς; Τι πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα εάν επιθυμεί να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή; Ποιοι ιατρικοί λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε καισαρική τομή;

Ομιλητές:

Νικόλαος Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο

Ουρανία (Ράνια) Νικολοπούλου, Μαία, Τομεάρχης, Αρεταίειο Νοσοκομείο

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να συμβάλει ενεργά στην αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών περιγεννητικής υγείας στην Ελλάδα. Μέσω εξειδικευμένων παρεμβάσεων στο πεδίο της μαιευτικής φροντίδας και της ψυχολογικής υποστήριξης, η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ στοχεύει στην προαγωγή της υγείας της εγκύου, του νεογνού/βρέφους, των γονέων, και της ευρύτερης οικογένειας.

 

Σάββατο 23/03 | 17.00 - 18.30

Ελεύθερη είσοδος

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 04/03, 19:00

Συζητήσεις Ελληνικής Γαστρονομίας: Ελληνικά Έθιμα

Περισσότερα

Σάββατο 09/03, 10:00

Ημερίδα: Γυναίκα και Αθλητισμός

Περισσότερα

Πέμπτη 28/03, 19:00

Πάνω σ’ έναν αρχαίο στίχο: Οι αρκαδικές ρίζες του Νίκου Γκάτσου

Περισσότερα