Εργαστήριο χορού Μελών | Παραδοσιακοί χοροί της Κάτω Ιταλίας  με συνοδεία μουσικών του συγκροτήματος encardia

Με αφορμή την έναρξη του τριωδίου συναντιόμαστε σε έναν κύκλο γιορτινών εργαστήριων με παραδοσιακούς χορούς της Κάτω Ιταλίας, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μόνο για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ!  Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η ιστορία και η παράδοση των ελληνόφωνων χωριών της Νότιας Ιταλίας  συνδέονται με τον χορό, τις ταραντέλες, τα τραγούδια και τη μουσική με τα παραδοσιακά της κρουστά. Μέσα από το χορό και το τραγούδι του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες γίνονται ταυτόχρονα χορευτές και μουσικοί. Tο εργαστήριο του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνοδεία των μουσικών του συγκροτήματος encardia! 

Περισσότερα
Members Dancing Workshop | Traditional Dances of Southern Italy accompanied live by the music band encardia - Εικόνα

Εικαστικό Εργαστήριο Μελών | Τέχνη και Παραδοσιακές Τεχνικές: Σχηματική Ποίηση & haiku

Στο εργαστήριο του Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης εμπνεόμαστε από το κίνημα της σχηματικής ποίησης και την ιαπωνική τεχνη των haiku. Θα φτιάξουμε τρίστιχα, ψαρεύοντας λέξεις από παλιά λεξικά και έπειτα, θα διαλέξουμε απλά σχήματα που θα έχουν, ίσως, σχέση με τις λέξεις των ποιημάτων μας και θα γεμίσουμε έτσι τα ποιητικά τεφτέρια μας.

Περισσότερα
Members’ Creative Workshop| Art and Traditional Techniques: Concrete Poetry & haiku - Εικόνα

*Νέα ημερομηνία* Γαστρονομικό εργαστήριο Μελών | Γευσιγνωσία ελαιολάδου

***Νέα ημερομηνία- 22/4*** update: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 22/4 | 18.30-21.00 στον χώρο Φορτοεκφόρτωσης της ΕΒΕ. Εάν έχετε πραγματοποιήσει προκράτηση, η συμμετοχή σας ισχύει αυτόματα για τη νέα ημερομηνία. -------------------------------------------------------------------------------- Έπειτα από την εμπειρία των Μελών στην ετήσια συγκομιδή αλλά και στην παραγωγή ελαιόλαδου μέσω ενός μικρού ελαιοτριβείου τον Νοέμβριο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ήρθε η στιγμή για μία γευσιγνωσία ελαιολάδου!

Περισσότερα
*New Date* Culinary Workshop for Members | Olive oil tasting  - Εικόνα

Εικαστικό Εργαστήριο Μελών| Τέχνη και Παραδοσιακές Τεχνικές: Εργαστήριο Φυτικών βαφών Shibori

Κατόπιν μεγάλης συμμετοχής, το εργαστήριο φυτικών βαφών του Φεβρουαρίου με τη Χριστιάνα Βαρδάκου επαναλαμβάνεται τον Μάρτιο! Μέσα από την τεχνική shibori, μία ιαπωνική αρχαία μέθοδο βαφής, θα δώσουμε εντυπωσιακά μοτίβα στα υφάσματά μας με φυτικές βαφές από φυτά, καρπούς και ρίζες. Η διαδικασία δίπλωσης του υφάσματος, της βαφής του και του ξεδιπλώματός του κρύβει πάντα ένα μικρό μυστήριο στην αποκάλυψη του τελικού αποτελέσματος και την κάνει άκρως διασκεδαστική!

Περισσότερα
Εικαστικό Εργαστήριο Μελών| Τέχνη και Παραδοσιακές Τεχνικές: Εργαστήριο Φυτικών βαφών Shibori - Εικόνα