Μembers’ Tours: Μαζί, στις Φωτιστικές Εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ! - Εικόνα

Δύο γιορτινές ξεναγήσεις στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ αποκλειστικά για τα Μέλη και τον καλεσμένο τους, από τη Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, κα Γαβριέλλα Τριανταφύλλη!

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, τέσσερις εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις από κορυφαίους ξένους δημιουργούς  αλλά και μία ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call), παρουσιάζονται στο Πάρκο Σταύρο Νιάρχος, ξετυλίγοντας τη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ. Φέτος, η χειμωνιάτικη βόλτα μας στην ονειρική ατμόσφαιρα του Πάρκου πραγματοποιείται γύρω από τον Θόλο, το Ξέφωτο, τον Πευκώνα, τους Πίδακες Νερού και τα Φυτεμένα Δώματα. Αυτό τον Δεκέμβριο, μαζί, ανακαλύπτουμε μία-μία τις φωτεινές εγκαταστάσεις, αλληλεπιδρούμε μαζί τους και πειραματιζόμαστε με τα όρια μεταξύ φωτός, κίνησης, χρωμάτων και ήχου.

Η διαδρομή μας:

Στην πρώτη μας στάση, το Light Holders του Jonas Vorwerk δημιουργεί ένα νέο ηχοτοπίο που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα στο Ξέφωτο. Μαζί απολαμβάνουμε τη μοναδική εμπειρία μουσικής σύνθεσης με λούπες σε ένα εντυπωσιακό ηχοτοπίο.

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας προς τους Πίδακες Νερού συναντάμε το HALO, ένα έργο με πολλαπλούς συμβολισμούς. Το έργο των Venividimultiplex αποτελείται από έναν δακτύλιο με πολλές λεπτεπίλεπτες ακτίνες φωτός σε διαφορετικά μήκη, που μας εντάσσει σε παιχνίδια με το φως.

Αμέσως μετά, η οπτικοακουστική εγκατάσταση Light Piano 2.0 των Arion de Munck και Mark Ridder στον Πευκώνα έρχεται να μας απαντήσει στο ερώτημα: «πώς μπορούν μουσική και εικόνα να γίνουν ένα;». Θα διαπιστώσουμε πως, παίζοντας πιάνο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα μοναδική φωτιστική σύνθεση.  

Προχωρώντας προς τον Θόλο, η εγκατάσταση Submergence και οι δημιουργοί της, Squidsoup μας προσκαλούν να πάρουμε μέρος σε μια εμβυθιστική εμπειρία. Χιλιάδες μεμονωμένες φωτιστικές πηγές μεταμορφώνουν τον χώρο σε ένα υβριδικό περιβάλλον όπου ο εικονικός και ο φυσικός κόσμος συμπίπτουν.

Τέλος, περπατάμε στο μονοπάτι του Φάρου γινόμαστε μέρος της διαφορετικής πομπής καθώς το έργο Πομπή/ Pompe του Γιώργου Νίκα και της Ελένης Μαραγκάκη, 120 φωτεινές στήλες ξεπηδούν από τα Φυτεμένα Δώματα και μας καλούν να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ της φύσης και του δοµηµένου χώρου, του ανθρώπινου στοιχείου και της αρχιτεκτονικής, της κίνησης και της παύσης.

Οι φετινές φωτιστικές εγκαταστάσεις, που μας έρχονται από τόπους μαγικούς και γιορτινούς από κάθε γωνιά του πλανήτη, συνθέτουν για μια ακόμα χρονιά το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό του ΚΠΙΣΝ και μας καλούν, από την 1η Δεκεμβρίου, να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους και να ζήσουμε μια μοναδική, εντυπωσιακή εμπειρία. Τις ενεργοποιούμε, αφήνοντάς τες να μας ανοίξουν πόρτες σε διαφορετικούς κόσμους, τις φωτογραφίζουμε και φωτογραφιζόμαστε!

Οι Φωτεινές Εγκαταστάσεις βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία του Πάρκου:

  • Jonas Vorwerk, Light Holders - Ξέφωτο 
  • Venividimultiplex, HALO - Πίδακες Νερού
  • Arion de Munck & Mark Ridder, Light Piano 2.0 - Πευκώνας 
  • Squidsoup, Submergence - Θόλος
  • Γιώργος Νίκας & Ελένη Μαραγκάκη, Πομπή/ Pompe - Φυτεμένα Δώματα 

Δείτε περισσότερα για τους δημιουργούς και τα έργα τους

Πέμπτη 08/12 | 18.30
Τρίτη 27/12 | 18.30

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΠΙΣΝ (σημείο συνάντησης) 

Έως 20 συμμετοχές - για Μέλη και τον καλεσμένο τους
Eίσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.
 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:00

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα