THE VISITORS CENTER

The initial SNFCC Visitors Center on the Esplanade offered the public the opportunity to see the worksite up close and learn about the technical details of the construction and the project, as well as the SNFCC’s mission. At the same time, the Visitors Center offered a snapshot of what was to come at the SNFCC, through exhibitions and activities for both adults and children.

It was designed by Greek architecture students, Spyros Giotakis and Ayis-Panayiotis Mourelatos, who were selected by the designer of the SNFCC, Renzo Piano, through a nationwide student competition. The general supervision of the exhibition was undertaken by the museological team of Erato Koutsoudaki, along with her associates, Andromache Gazi, Christopher Brellis and Kalliopi Koutroumbi. From October 2013 until January 2016, the temporary Visitors Center hosted more than 300 events and welcomed more than 58,000 visitors—including 9,000 students—informing them about the progress of the project and offering a wide variety of cultural and educational activities.

On February 5th, 2016, the Visitors Center (VC) relocated to its permanent building in the northeastern part of the Stavros Niarchos Park.

Designed by Renzo Piano, like the rest of the SNFCC, the new Visitors Center continues to offer people the opportunity to learn about the technical details of the construction, as well as about the mission and vision of the SNFCC. 

 
M
T
W
T
F
S
S
HIGHLIGHTS