Παραβάσεις: Άντον Τσέχωφ - Η Κυρία με το Σκυλάκι

Απολαύστε τον Νίκο Κουρή και τη Μαρία Ναυπλιώτου σε μια ιδιαίτερη σκηνική ανάγνωση, στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεις», διαθέσιμη για πρώτη φορά ψηφιακά.

Το ηχητικό ταξίδι στο θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ ξεκινά την Κυριακή 05/04 στις 19.00, με το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, Η Κυρία με το Σκυλάκι. Ακούστε μια αξέχαστη ιστορία αγάπης, στην οποία ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας αναλύει αριστοτεχνικά τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα των ηρώων.

Περισσότερα

Jazz Chronicles: George Kontrafouris – Δέκα χρόνια Baby Trio

Το #snfccAtHome φέρνει τους ήχους της τζαζ στο σπίτι σας μέσα από τον ηχογραφημένο κύκλο συναυλιών Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ, διαθέσιμο για πρώτη φορά ψηφιακά.

Την Πέμπτη 02/04 στις 20.00, ο κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης με το συγκρότημά του Baby Trio μας καλούν ν’ ανακαλύψουμε τον ενθουσιασμό της νεανικής δημιουργίας και όσα συναρπάζουν ένα νέο μουσικό, όταν ξεκινά να δημιουργεί σε ένα συγκρότημα με φίλους.

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στις 21 Μαρτίου το #snfccAtHome γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, παρουσιάζοντας μια νέα σκηνική ανάγνωση των ποιημάτων της Σαπφώς, από τη σειρά «Παραβάσεις», διαθέσιμη για πρώτη φορά ψηφιακά.

Ακόμη, με αφορμή την έκθεση «ΠΟΙΗΤΙΚΑ: Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση» του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο ΚΠΙΣΝ, ο Νίκος Κουρής και η Αμαλία Μουτούση απαγγέλουν επιλεγμένα ποιήματα μεγάλων ποιητών μας, ενώ τέσσερις από τους σημαντικότερους κριτικούς της ποίησης προσεγγίζουν το έργο μειζόνων Ελλήνων ποιητών, που ενέπνευσαν τον Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Και φυσικά, εμπλουτίζουμε τη γνωριμία μας με την ποίηση μέσα από τη σειρά διαλέξεων «Πάνω σ' έναν αρχαίο στίχο».

Περισσότερα

25η Μαρτίου: Δύο επίκαιρες διαλέξεις

Με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, το #snfccAtHome σας καλεί να ανακαλύψετε δύο ξεχωριστές, επίκαιρες διαλέξεις από το ψηφιακό αρχείο του ΚΠΙΣΝ.

Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα μας μιλά για την τέχνη και την ιδεολογία στο νέο ελληνικό κράτος, ενώ η Ιωάννα Παπαντωνίου ιχνηλατεί την εξέλιξη των τοπικών φορεσιών στον ελλαδικό χώρο από τον 18ο έως και τα μέσα του 19ου αιώνα.

Περισσότερα

Ταξίδι σε 6 πόλεις

Όσο μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε νοερά σε έξι πόλεις με διεθνή πολιτισμική και αρχιτεκτονική σημασία, με τον καθηγητή Ιστορίας, Κριτικής Ανάλυσης και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής Ανδρέα Γιακουμακάτο.

Ταξιδεύουμε από τη Φλωρεντία, την πόλη της Αναγέννησης, στη σύγχρονη αρχιτεκτονική του Τόκιο, με στάσεις στη Ρώμη, το Μόναχο, την Αθήνα και το Σικάγο.

Περισσότερα