Αναγνώσεις: Το καπλάνι της βιτρίνας

Η διαδικτυακή σειρά Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του ΚΠΙΣΝ παρουσίασε το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας, με την ερμηνεία της Όλιας Λαζαρίδου και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη.

Τις αναγνώσεις συνόδευσαν πρωτότυπα έργα του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη και μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Απολαύστε ξανά τα 10 επεισόδια της σειράς και μείνετε συντονισμένοι για τις αναγνώσεις του μυθιστορήματος Τρελαντώνης της Πηνελόπης Σ. Δέλτα που ξεκινούν την Τρίτη 26/05 στις 18.00.

Περισσότερα

Αναγνώσεις: Τρελαντώνης

Η διαδικτυακή σειρά Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του ΚΠΙΣΝ μας προσκαλεί στον κόσμο του άτακτου και σκανταλιάρη Τρελαντώνη! Ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα Τρελαντώνης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση συνοδεύουν τέσσερις πρωτότυποι πίνακες που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης, καθώς και μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18.00, ξεκινώντας από την Τρίτη 26/05.

Περισσότερα

Αναγνώσεις: νεοελληνική λογοτεχνία

Στη διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις του ΚΠΙΣΝ, διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί διαβάζουν διηγήματα, νουβέλες και πεζογραφήματα, όλα κείμενα ορόσημα. Στόχος της σειράς είναι να επανασυστήσει στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό, αυτόν της ανάγνωσης.

Ακούστε ξανά τις αναγνώσεις εμβληματικών έργων από σπουδαίους ηθοποιούς και μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο διαδικτυακό ραντεβού μας την Τετάρτη 10/06 στις 19.00. Ο μεγάλος Έλληνας πρωταγωνιστής Χρήστος Λούλης διαβάζει αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντσου Κορνάρου.

Περισσότερα