Δημόσιος χώρος

Μαθητές/μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα οποία αντιλαμβάνονται τη σημασία και τις πολλαπλές δυνατότητες ενός ανοιχτού, δημόσιου χώρου, όπως είναι το ΚΠΙΣΝ, ενώ παράλληλα εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους. Μαθαίνουν για την αρχιτεκτονική και σχεδιάζουν το δικό τους φαντ- αστικό τοπίο, δημιουργούν ένα μικρό αυτοσχέδιο περιοδικό, συνθέτουν ένα πρωτότυπο αλφαβητάρι του ΚΠΙΣΝ και παίρνουν μέρος σε ανοιχτές συζητήσεις στη «Μαθητική Αγορά».

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κράτηση

Βιωσιμότητα

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και μια ανάσα πρασίνου για την πόλη, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές/στις μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων να εξοικειωθούν με τη βιοποικιλότητα του Πάρκου και να γνωρίσουν τα διαφορετικά είδη φυτών. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις, οι μαθητές/τριες μαθαίνουν να φυτεύουν τους δικούς τους σπόρους, αλλά και να ανακυκλώνουν υλικά, μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα αντικείμενα. Κατανοούν ακόμη, πώς ο άνθρωπος έχει επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο και κατασκευάζουν τη μακέτα του οικοσυστήματος της Αθήνας του μέλλοντος.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κράτηση

Τέχνη

Από τον Οκτώβριο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με ζωγραφικές ενότητες του καλλιτέχνη που αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με τους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο. Μια συνάντηση της ζωγραφικής με την ποίηση, την οποία ανακαλύπτουν οι μαθητές/μαθήτριες μέσα από μια σειρά εργαστηρίων εμπνευσμένων από το έργο του δημιουργού.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κράτηση

Αθλητισμός & Ευεξία

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί το ιδανικό μέρος για άθληση και προσκαλεί τους μαθητές/τις μαθήτριες σε ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα Αθλητισμού & Ευεξίας!

Μάθετε περισσότερα

 

Κάντε κράτηση