Εικαστικό για τη σχολική δραστηριότητα Το ΚΠΙΣΝ σε φαντ-αστικό τοπίο

Για μαθητές Γυμνασίου

 

Στην πορεία του χρόνου συγγραφείς, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους φανταστικές πόλεις. Οι μαθητές του Γυμνασίου περιδιαβαίνουν τους φανταστικούς δρόμους αυτών των δημιουργών, όπως του Italo Calvino, Fritz Lang, και Le Corbusier και με αφορμή τα σχέδια του Renzo Piano για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), δημιουργούν το δικό τους Φαντ-Αστικό Τοπίο γύρω από το ΚΠΙΣΝ. Οραματίζονται μια νέα, ονειρική πόλη να το περιβάλλει βιώνοντας μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική εμπειρία.

Σχεδιασμός: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός/ Μανώλης Αναστασάκης, αρχιτέκτονας

Υλοποίηση:  Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός/ Κατερίνα Κιπενή Θαλασσινού, εικαστικός

 

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 09.00 και στις 11.00
Κάντε κράτηση εδώ

 

Για τη συμμετοχή των σχολικών ομάδων στα προγράμματα του ΚΠΙΣΝ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η επίδειξη του πιο πρόσφατου αρνητικού self-test που έχουν πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τους μαθητές και το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Εναλλακτικά, οι μαθητές συμμετέχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Για τη συμμετοχή των καθηγητών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού rapid test (έως 48 ωρών).

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ προσαρμόζονται και για τάξεις ειδικής αγωγής, κατόπιν πρότερης συνεννόησης στο schools@snfcc.org.

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θεματική: 
Εκπαιδευτική βαθμίδα: