Ακουστικός Περίπατος

Ανακαλύψτε μέσα από τον ακουστικό περίπατο την πορεία του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Takis και τα εμβληματικά έργα του, που εκτίθενται στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερα

Ξεναγήσεις στην έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση

Περιηγηθείτε στην εικαστική έκθεση με εμβληματικά γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα

Εικαστικό εργαστήρι: Ξύπνα τον κόσμο με ένα μαγνήτη

Με αφετηρία τη σειρά έργων του Takis με μαγνήτες και ρινίσματα σιδήρου και μέσα από κατανοητά παραδείγματα και βιωματικές εμπειρίες, θα ξυπνήσουμε το κόσμο της φαντασίας μας με ένα μαγνήτη. Ακολουθώντας μια σειρά εικαστικών πειραμάτων, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα τέχνης, κατανοώντας παράλληλα την έννοια της ροής της ενέργειας στη φύση και την τέχνη. Ένας χορός από ρινίσματα και γραμμές θα ζωντανέψει μπροστά μας φυσικά φαινόμενα, μαγικά πλάσματα, ιστορίες, και φυσικά, όλη μας την ενέργεια για δημιουργία!

Περισσότερα

Εικαστικό εργαστήριο: Μοτίβα σε κίνηση

Με αφορμή την έκθεση Takis: Κόσμος σε κίνηση που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού, το Vlefaro live cinema και η εικαστικός Αγγελική Μπόζου πραγματοποιούν αυτό το φθινόπωρο μία σειρά εικαστικών εργαστηρίων αντλώντας έμπνευση από τα γλυπτά του Takis

Περισσότερα

Εργαστήρι δημιουργικών κατασκευών: Γλύπτες ή εφευρέτες;

Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν με ευφάνταστους τρόπους πώς μπορεί να συνδυαστεί η τέχνη με την τεχνολογία, τί μπορεί να δημιουργηθεί όταν συναντώνται ο πειραματισμός ενός καλλιτέχνη και η εφευρετικότητα ενός επιστήμονα.

Περισσότερα

Ικανά αντικείμενα: Δημιουργική ανακύκλωση & γλυπτική

Με αφετηρία βασικές φόρμες από τα γλυπτά του Τάκη, όπως η σπείρα, οι σφαίρες και οι κεραίες κατασκευάζουμε τα δικά μας γλυπτικά αντικείμενα, προσφέροντας μια νέα ευκαιρία χρήσης σε καθημερινά και ήδη μεταχειρισμένα αντικείμενα (upcycling), όπως έκανε και ο Takis.

Περισσότερα

Πολυαισθητηριακό εργαστήριο: Ανακαλύπτουμε τα χρώματα, τα σχήματα και τα λουλούδια του Takis

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων για τους μικρούς φίλους, η τέχνη του Takis  γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης, νοητικής και  συναισθηματικής ανάπτυξης! 

Περισσότερα

Γλυπτική: Έργα σε κίνηση

Με αφετηρία τα γλυπτά του Takis που εκτίθενται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, σε αυτό το εργαστήρι αντλούμε έμπνευση από το έργο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη και συγκριμένα από την κίνηση που δίνει στα γλυπτά του, από τη χρήση των μαγνητικών πεδίων αλλά και από τον τρόπο που τοποθετεί τα έργα του στο δημόσιο χώρο, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση του κοινού με τον δημόσιο χώρο. 

Περισσότερα