#snfccAtHome: Η Αμαλία Μουτούση διαβάζει το διήγημα Οι Ελαφροΐσκιωτοι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη - Εικόνα

Ακούστε την ηχογραφημένη ανάγνωση:

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τον player στη σελίδα, παρακαλούμε να κάνετε refresh. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορείτε να ακούσετε την ανάγνωση εδώ.

Η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

 

Την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 19.00 συνεχίζεται η διαδικτυακή ηχητική σειρά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Αναγνώσεις με το σπουδαίο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Οι Ελαφροΐσκιωτοι. Διαβάζει η κορυφαία ηθοποιός Αμαλία Μουτούση.

«Άνευ Παπαδιαμάντη ντόπια λογοτεχνία δεν νοείται». Αυτή η φράση συνοψίζει το μέγεθος του μεγάλου μας λογοτέχνη. Το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911) ορίζει το σημείο όπου συναντώνται η ελληνική λόγια παράδοση, η εκκλησιαστική παράδοση και η λαϊκή παράδοση.

Οι Ελαφροΐσκιωτοι (1892) είναι ένα από τα μεγάλα του αριστουργήματα. Ένα έργο που, όπως έγραψε ο Κωστής Παπαγιώργης, «θα λέγαμε ότι το συγγραφικό δαιμόνιο το "έκλεψε" κυριολεκτικά από τα φυλλοκάρδια του Σκιαθίτη και το παρέδωσε στο μέλλον».

Φωτογραφία της ηθοποιού Αμαλίας Μουτούση

Ευχαριστούμε θερμά την Αμαλία Μουτούση για την ανάγνωση του διηγήματος, καθώς και το Νίκο Α. Παναγιωτόπουλο για την πολύτιμη συμβολή του στη διαμόρφωση της σειράς.

Ανάγνωση: Αμαλία Μουτούση

Μουσικό σήμα: Νίκος Γαλενιανός

Ευχαριστούμε τον Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο που έπαιξε τσέλο για την ηχογράφηση του μουσικού σήματος.

Ηχοληψία - Μίξη - Mastering: Γιώργος Μαντάς

 

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Δείτε ακόμα

Τρίτη 28/04, 18:00

#snfccAtHome Αναγνώσεις: Άλκη Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας

Περισσότερα