εικόνα με αφαρετικό πρόσωπο ατόμου και το λογότυπο του Nostos Festival
28 Αυγούστου 2021

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ SNF Nostos 

ΕΝΗΛΙΚΕΣ (από 18 ετών)
Α) Με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (με τουλάχιστον 14 ημέρες να έχουν παρέλθει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εμβολιασμού)
ή
Β) Με πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Σε περίπτωση νόσησης, η οποία ξεπερνά τις 180 ημέρες θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν κάνει μία δόση εμβολίου και έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες.

Τα παραπάνω πιστοποιητικά Α) και Β), εκδίδονται μέσω της ιστοσελίδας Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 - Gov.gr (www.gov.gr).

Θα πρέπει να επιδεικνύονται από τους επισκέπτες είτε σε έγχαρτη μορφή, είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του ενδιαφερομένου, και θα σαρώνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος έρχεται από Τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), θα πρέπει να φέρει τα πιστοποιητικά σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή. Κατά την επίδειξη των Α) και Β) θα γίνεται και ταυτοπροσωπία με την παράλληλη επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.
ή

Γ) Με αρνητικό PCR ή Rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 72 ή 48 ωρών αντίστοιχα), το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι προσβάσιμο είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης, είτε θα μπορεί να επιδειχθεί έγχαρτα κατά την είσοδο στον χώρο του SNF Nostos. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ σε οποιαδήποτε από τα παρακάτω κέντρα εξέτασης του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, το ΙΣΝ θα δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν Rapid test στα Rapid Stations που θα λειτουργούν σε δύο σημεία στην περίμετρο του ΚΠΙΣΝ, στην Εσπλανάδα (16:00 - 24:00) και Υπαίθριο Πάρκινγκ Λεωφορείων ΚΠΙΣΝ (08.00 - 24.00).

Η διενέργεια των Rapid test θα γίνεται από εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» και τελεί υπό την επιστημονική επίβλεψη του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική και Διοικητική Υπηρεσία του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο εκτιμώμενος χρόνος για τη διαδικασία διεξαγωγής του τεστ και καταχώρησης του αποτελέσματος είναι περίπου 20 λεπτά.

Οι επισκέπτες συνιστάται να έχουν εύκαιρο τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ).

Για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των καλεσμένων μας, τους προτρέπουμε να μπορούν να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ που θα έχει διεξαχθεί και καταχωρηθεί πριν την πρόσβασή τους στο SNF Nostos.

Περίπτωση ανεύρεσης επισκέπτη με θετικό Rapid Test (RT)

 

ΑΝΗΛΙΚΟΙ (μέχρι και 17 ετών)
Οι ανήλικοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού test.

Οι ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test), στην οποία προβαίνει ο γονέας ή ο έχων την γονική μέριμνα, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία του ενηλίκου.

Το self-test από COVID-19 πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την είσοδο στο ΚΠΙΣΝ και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ SNF Nostos

Σύμφωνα με τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας, για τις εκδηλώσεις του SNF Nostos ο/η ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή.

Αυτό μπορεί να γίνει με μία άπαξ εγγραφή συμμετοχής του/της στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε αυτόν τον σύνδεσμο. Με την εγγραφή του ο ενδιαφερόμενος/η αποκτά ψηφιακά έναν μοναδικό σειριακό αριθμό (barcode), το SNF Nostos ID, ο οποίος θα ισχύει για όλη τη διάρκεια του SNF Nostos και θα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το SNF Nostos ID είναι ατομικό, και ισχύει το ίδιο για όλες τις εκδηλώσεις. Η απόκτησή του δίνει τη δυνατότητα αλλά δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε κάποια συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ώρα προσέλευσης στις εκδηλώσεις διαφέρει ανά χώρο διεξαγωγής (Σκηνή στο Ξέφωτο, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ, κλπ). Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τη σελίδα της εκάστοτε εκδήλωσης στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εφόσον ο επισκέπτης προσέλθει στον αντίστοιχο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα καλείται να επιδείξει το SNF Nostos ID που έχει λάβει με την εγγραφή του.

Σε κάθε εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα ταξιθετούνται σε θέσεις που θα πληρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Η μέγιστη πληρότητα στους χώρους εκάστης εκδήλωσης θα αναγράφεται με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης.

Για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις εσωτερικών χώρων (και ως εκ τούτου και για το SNF Nostos Conference παράλληλα με το barcode, θα απαιτείται και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης).

Για συμμετοχές στο SNF Nostos Run, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο του αγώνα.

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ

Αποφύγετε τη συμμετοχή σας στο SNF Nostos αν νιώθετε συμπτώματα όπως πυρετός, κατάπτωση, πονοκέφαλος, βήχας.

Φοράτε μάσκα και πλένετε συχνά τα χέρια σας- χρησιμοποιείτε αντισηπτικό.

Αν και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, παρακαλούμε αποφύγετε να παρευρίσκεστε σε συνωστισμό.

Παρακαλούμε να ακολουθείτε τις υποδείξεις του προσωπικού εξυπηρέτησης επισκεπτών και ασφαλείας.

Για τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας που διέπουν τη διενέργεια του SNF Nostos Conference, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο του Συνεδρίου.

 

Αν και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών, καλλιτεχνών και εργαζομένων του SNF Νostos 2021, τηρώντας  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία όπως αυτά υποδεικνύονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη κάθε συμμετέχοντα ως ικανότερο μέτρο προστασίας έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Παρακαλούμε σεβαστείτε τις υποδείξεις των υγειονομικών  αρχών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό, φορώντας μάσκα και πλένοντας συχνά τα χέρια σας.

Παρακαλούμε να ανατρέχετε στον παρόντα Κανονισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς ενδέχεται να τροποποιείται ακολουθώντας τις επιταγές της ισχύουσας Νομοθεσίας.

Δείτε ακόμα