Παρουσίαση Φωτογραφικού Λευκώματος: "Ορθογραφίες" από τον Γιώργη Γερόλυμπο - Εικόνα
01 Ιανουαρίου 2017

Ο Εθνικός Κήρυκας ανακηρύσσει πρόσωπο της Χρονιάς για το 2016 τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του ΙΣΝ:

"Σαν μια όαση, εμφανίζεται το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο πρόεδρός του κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Τον περασμένο Ιούνιο το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και έκτοτε δεκάδες χιλιάδες κόσμου το επισκέφτηκαν, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ενα έργο, που θεωρείται ότι είναι το πιο σημαντικό -από κάθε άποψη- από την εποχή της ίδρυσης του Παρθενώνα. Ενα έργο που περιλαμβάνει μια νέα, τελευταίας τεχνολογίας Εθνική Βιβλιοθήκη και Λυρική Σκηνή και ένα καταπληκτικό Πάρκο.

Δεν είναι όμως μόνο το έργο αυτό καθ’ εαυτό που είναι τόσο σημαντικό για την Ελλάδα. Αυτό που πιθανόν να είναι εξίσου σημαντικό σ’ αυτή την χρονική συγκυρία είναι ότι ένας ελληνικός οργανισμός, και μάλιστα ένας Ελληνας της Διασποράς, αρίστευσε στην εκτέλεση του τεράστιου αυτού έργου και επιπλέον ζητά -αν όχι απαιτεί- αριστεία και στη διαχείρισή του, όχι μόνο από την κυβέρνηση.

Αυτό εκπροσωπεί το έργο αυτό: Αριστεία. Και αυτό είναι που έχει τόση μεγάλη ανάγκη σήμερα ο Ελληνισμός. Επιπλέον το έργο αυτό αποτελεί την απόδειξη της εκτίμησης της τεράστιας προσφοράς της χώρας στην μακρά ιστορίας της, και του τι ακόμα μπορεί να προσφέρει κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Είναι γι’ αυτόν το λόγο, της επαναφοράς του πνεύματος της αριστείας στην ελληνική κοινωνία από έναν Ελληνοαμερικανό και του αισθήματος της υπερηφάνειας που πρόσφερε στον απανταχού Ελληνισμό, που επιλέξαμε τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο ως το «Πρόσωπο της Χρονιάς."

Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο, πατήστε εδώ.

Δείτε ακόμα

Τετάρτη 01/01, 12:15

Ζωντανή μετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Περισσότερα