Το ΚΠΙΣΝ πρωταγωνιστεί στο νέο επεισόδιο από το Live from Lincoln Center - Εικόνα
05 Σεπτεμβρίου 2019

Η μουσική δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε αίθουσες συναυλιών. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, το πρόγραμμα Live from Lincoln Center έχει υποστηρίξει το ανέβασμα σπουδαίων συναυλιών σε σαλόνια σπιτιών, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσω της συνεργασίας με το Chamber Music Society του Lincoln Center, οι παραστάσεις αφήνουν πίσω τις αίθουσες συναυλιών και ταξιδεύουν για πρώτη φορά εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, με προορισμό την Ελλάδα. Το νέο αυτό εγχείρημα έγινε εφικτό χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

To επεισόδιο Odyssey: The Chamber Music Society in Greece, που θα αναμεταδοθεί μέσω του δικτύου PBS (Public Broadcasting Service), στις 6 Σεπτεμβρίου, ζωντανά από το Lincoln Center, αποτελεί μία σύνθεση παραστάσεων από διάφορους εντυπωσιακούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα.  Οι συναυλίες μαγνητοσκοπήθηκαν επίσης στην Εκκλησία των Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου, στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στο Πρώτο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και τους Δελφούς.

Οι σπουδαστές μουσικής από τις εκάστοτε περιοχές που επισκέφθηκε το Chamber Music Society είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν masterclasses από επαγγελματίες μουσικούς.

Μετά τη μετάδοση της εκπομπής, το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του PBS για 28 ημέρες. Οι ζωντανές ηχογραφήσεις διατίθενται επίσης μέσω άλμπουμ σε ψηφιακή μορφή.

Δείτε ακόμα

15 Ιουλίου 2019

Χορογραφημένα Σιντριβάνια: Ωράριο

Περισσότερα