Φωτογραφία με τα άτομα που βραβεύτηκαν στον 18ο Πανελλαδικό διαγωνισμό για την καλύτερη εικονική επιχείρηση του 2023 από το Junior Achievment Greece
22 Μαΐου 2023

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Junior Achievement Greece, o 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή των 20 καινοτόμων, βιώσιμων και κοινωνικά επίκαιρων μαθητικών «start up» που ξεχώρισαν και προκρίθηκαν για να διαγωνισθούν.

Το πρόγραμμα/διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση» τελεί για τέταρτη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Έλλη Ανδριοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά ως κριτής στον διαγωνισμό, ενώ παράλληλα ήταν και Inspirational Mentor του Junior Achievement Greece κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Στη συνέχεια, η κα. Ανδριοπούλου απένειμε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Γενικής Εκπαίδευσης.

Ο μεγάλος νικητής της φετινής ελληνικής διοργάνωσης του μαθητικού διαγωνισμού ήταν το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκη διοργάνωση τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη. Οι 17 μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση “Isometricks” και μέσω αυτής σχεδίασαν και υλοποιούν το παιχνίδι σκέψης και δημιουργίας “Wizzle“, που αξιοποιεί μαθηματικούς κανόνες και στόχο έχει να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα, να εξάψει τη φαντασία και να εξασκήσει το νου.

Συνεργασία ΚΠΙΣΝ – JAG:

Με κοινό στόχο την ενεργοποίηση των σχολικών ομάδων στο θέμα της βιωσιμότητας, το ΚΠΙΣΝ και το JA Greece ένωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις δυνάμεις τους και έδωσαν σε ακόμη περισσότερους/ες μαθητές/ήτριες από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να αναπτύξουν ιδέες, δεξιότητες και ταλέντα. Μέσα από το ολοκληρωμένο ψηφιακό πρόγραμμα “Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση”, οι σχολικές ομάδες συμμετείχαν σε μία βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία που έθηξε το θέμα της βιώσιμης κατανάλωσης και ενίσχυσε τη δημιουργικότητα.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ «Μια πόλη, ένα οικοσύστημα», μια ιδανική εισαγωγή των μαθητών/ητριών στο ζήτημα της βιώσιμης κατανάλωσης και στην ανάπτυξη της δικής τους βιώσιμης ιδέας.  Έπειτα, η περιπέτεια συνεχίστηκε στην «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece. Ολοκληρώνοντας πρώτα το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, η σχολική ομάδα, χωρίσμενη σε υποομάδες, κατέληξε σε ιδέες και μοντέλα που μπορούν να συμβάλουν στο ζήτημα της βιωσιμότητας στην κατανάλωση. Αμέσως μετά, ξεκίνησαν το πρόγραμμα «Εικονική επιχείρηση», το οποίο καθοδήγησε τις σχολικές ομάδες να εξελίξουν την ιδέα τους μέχρι την τελική παραγωγή του προϊόντος/υπηρεσίας που σχεδίασαν.

Επιπλέον, μέλη της ομάδας του Κέντρου Πολιτισμού συμμετείχαν ως εθελοντές- μέντορες στο πρόγραμμα του Junior Achievement Greece «Company Junior», το οποίο αποτελεί μια mini «Εικονική Επιχείρηση», για παιδιά Ε’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Δείτε ακόμα

5 Απριλίου 2023

Ανατρέχοντας στις καλύτερες στιγμές του ΚΠΙΣΝ για το 2022 και κοιτάζοντας μπροστά 

Περισσότερα

7 Απριλίου 2023

Οι ελιές του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύουν για καλό σκοπό

Περισσότερα