Φωτογραφία του βραβείου HR Awards 2021
26 Οκτωβρίου 2021

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) βραβεύτηκε με Silver Αward στα HR Awards 2021 στην κατηγορία Best Youth Employment Initiative για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης που υλοποιεί με σκοπό την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

Τα βραβεία HR Awards, που διοργανώθηκαν για έβδομη χρονιά από την Boussias Communications, αποσκοπούν στην αναγνώριση και επιβράβευση των βέλτιστων επιτευγμάτων και πρωτοβουλιών στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα.

Το ΚΠΙΣΝ διακρίθηκε για το πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης που προσφέρει σε νέες και νέους από 18 έως 35 ετών, το οποίο υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του «Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων». Στόχος αυτής της Πρωτοβουλίας είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝ έχει προσφέρει σε πάνω από 900 νέες και νέους τη δυνατότητα να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς εμβέλειας. Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι ότι προκηρύσσεται δύο φορές το χρόνο και ότι απευθύνεται σε νέους με ή χωρίς εξειδικευμένα προσόντα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αφορά όλους τους τομείς λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, αλλά και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). Βασικά στοιχεία καινοτομίας του προγράμματος είναι η βαρύτητα που δίνεται στην εκπαίδευση των νέων, η ένταξή τους στα τμήματα του ΚΠΙΣΝ με σημαντικές αρμοδιότητες, καθώς και η προσαρμογή και εξέλιξη του προγράμματος με βάση τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους.

Η Άννα Αγγελή, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού της ΚΠΙΣΝ ΑΕ, δήλωσε σχετικά:

«Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΚΠΙΣΝ καθώς, μέσω του προγράμματος πρακτικής άσκησης, δίνεται η δυνατότητα σε νέες και νέους να αποκτήσουν υποδειγματική επαγγελματική εμπειρία σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς, μέσω του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού και της άριστης συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων, έχουμε προσφέρει σε πάνω από 900 νέες και νέους τη μοναδική ευκαιρία να αποτελέσουν κομμάτι της υπέροχης ομάδας μας και των διακρίσεών μας!»

Η Ρέα Αναστασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του ΚΠΙΣΝ πρόσθεσε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βραβευόμαστε για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Μέσω της αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μας δίνεται η δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με πάνω από 100 νέες και νέους ετησίως, προσφέροντάς τους μοναδικά προσωπικά κι επαγγελματικά εφόδια για το μέλλον. Οι interns του ΚΠΙΣΝ αποτελούν αναπόσπαστο και ανεκτίμητο κομμάτι του Οργανισμού και τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους στο έργο μας όλα αυτά τα χρόνια.»

Tα βραβεία παρέλαβαν οι (στη φωτογραφία από αριστερά): Ρέα Αναστασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης ΚΠΙΣΝ, Άννα Αγγελή, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού ΚΠΙΣΝ.

 

Συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν συμβάλει στην υλοποίηση του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης, από την έναρξή του μέχρι σήμερα!

Δείτε ακόμα