05 Ιουνίου 2015

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, και μεταμορφώνεται σε ένα υπαίθριο σινεμά, παρουσιάζοντας το τριμερές ολονύχτιο πρόγραμμα προβολών video art Fireflies in the Night. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Robert Storr, και των επιμελητριών Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo, το πρόγραμμα περιλαμβάνει non-stop προβολές ορισμένων από τα πιο σημαντικά έργα της διεθνούς video art, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα εικαστικά μέσα του τέλους του 20ου και του 21ου αιώνα.

Σαν μια διασταύρωση παραστάσεων σε αρχαίο ελληνικό θέατρο και προβολών σε σύγχρονο drive-in κινηματογράφο, τα έργα θα παρουσιαστούν στην καρδιά του Πάρκου, σε μία ή και πολλαπλές οθόνες, και θα ξεκινούν αργά το βράδυ διαρκώντας έως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας. Χωρίς αρχή και τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις προβολές ελεύθερα για όσο διάστημα επιθυμούν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σύνθεση έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, ύφους και διαθέσεων. Comic ταινίες μικρού μήκους συνυπάρχουν με μεγάλου μήκους αφηγήσεις, και έργα σε ύφος ντοκιμαντέρ σχολιάζουν τη σύγχρονη ζωή σε μακρινούς προορισμούς, και άλλα αποδίδουν μέσα από ποιητικές προσεγγίσεις καλλιτεχνικές εκφράσεις πάνω στα αιώνια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Το The Cremaster Cycle (1994-2002) του Matthew Barney θα παρουσιαστεί ολόκληρο μια από τις τρείς βραδιές. Το πρόγραμμα των άλλων δύο βραδιών θα συγκεντρώνει έργα από ένα ποικιλόμορφο φάσμα καλλιτεχνών από διαφορετικές γενιές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. 

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις εκδηλώσεις ‘Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος’ 

Είσοδος ελεύθερη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 25/02, 17:00

Ο Χρήστος Λούλης διαβάζει Αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου

Περισσότερα