19 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε χρόνια αφότου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και δύο χρόνια μετά την κύρωση της σύμβασης με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το έργο αρχίζει να υλοποιείται, με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Εργασίες εκσκαφής πρόκειται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος για την κατασκευή, η οποία προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2012.
Η αρχική αυτή φάση της κατασκευής συμπίπτει με μία πολύ κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και γεννά μία αίσθηση αισιοδοξίας και ελπίδας, καθώς επίσης επιφέρει μία σειρά από σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα. Η αρχική δέσμευση για την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ θα αποφέρει €1 δις οικονομικής δραστηριότητας, ενώ 1.500 με 2.400 άτομα θα απασχολούνται ετησίως για την υποστήριξη της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ και όλων των σχετικών οικονομικών τομέων.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αναλάβει να καλύψει το συνολικό κόστος της κατασκευής και του εξοπλισμού του ΚΠΙΣΝ, το οποίο υπολογίζεται στα €566 εκατομμύρια. Με την ολοκλήρωσή του, στα τέλη του 2015, το ΚΠΙΣΝ θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο για δημόσια χρήση.

Δείτε ακόμα