Ανακαλύψτε το καπλάνι της βιτρίνας μέσα από 10 επεισόδια - Εικόνα

Μετά το ελληνικό διήγημα, οι Αναγνώσεις του #snfccAtHome του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στράφηκαν στο παιδικό βιβλίο και σε ένα κλασικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας, Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη. Η Όλια Λαζαρίδου, μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του θεάτρου λόγου, ηχογράφησε την ανάγνωση του παιδικού μυθιστορήματος και μας το παρουσίασε σε δέκα επεισόδια, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση συνόδευσαν πρωτότυπα έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης, καθώς και μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Απολαύστε την ιστορία δύο μικρών αδερφών, της Μέλιας και της Μυρτώς, που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου την ταραγμένη περίοδο του 1936.

Ακούστε ξανά όλα τα επεισόδια:

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τον player στη σελίδα, παρακαλούμε να κάνετε refresh. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορείτε να ακούσετε τα επεισόδια εδώ.

Sound Design - Επεξεργασία ήχου – Mastering: Γιώργος Μαντάς

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Ο Αλέκος Λεβίδης, ένας από τους σημαντικότερους Νεοέλληνες ζωγράφους, δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για το ακουστικό βιβλίο μέσα από τους πέντε πρωτότυπους πίνακες που ακολουθούν: