Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Μάιος 2022 - Εικόνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΪΟΥ 2022

Η Τέχνη στη Σχολική Τάξη: «Αράχνη, γιατί Αράχνη;» - Ημερολόγιο ιδεών με αφορμή μια γιγάντια «Μαμά», για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περιγραφή Σεμιναρίου

«Όλη μου η δουλειά των τελευταίων πενήντα ετών, όλα μου τα θέματα, εμπνέονται από τα παιδικά μου χρόνια. Βλέπετε, η παιδική μου ηλικία δεν έχασε ποτέ τη μαγεία της, δεν έχασε ποτέ το μυστήριο της και δεν έχασε ποτέ… το δράμα της.» L. B.

Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ της ζωής και του έργου της Louise Bourgeois, το διαδικτυακό εργαστήριο παρουσιάζει μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες των τελευταίων 100 ετών μέσα από φωτογραφίες, ακουστικές αφηγήσεις και αληθινά ντοκουμέντα, ξεκινώντας από τα Χριστούγεννα του 1911 που έρχεται στον κόσμο η μικρή Louise ή Louisette.

Παράλληλα προτείνονται δραστηριότητες και εικαστικά παιχνίδια που μπορούν να εφαρμοστούν σε σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα τη σχέση μας με τη μητρότητα, τις αναμνήσεις, τους φόβους και τα όνειρά μας.

Στο τέλος, ανοίγουμε το μαγνητόφωνο -ένα αγαπητό μέσο καταγραφής ημερολογίου για την ίδια τη Louise Bourgeois- και απαντάμε στο ερώτημα που η ίδια μας θέτει "Αράχνη, γιατί αράχνη;"

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art/ VYCA

Τετάρτη 04/05 | 18:30
Μέσω Zoom 

H συμμετοχή είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για ομαδικές κρατήσεις από γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολεία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο schools@snfcc.org