Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Μάρτιος 2022 - Εικόνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

«Η Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ στη σχολική τάξη: Βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας» για εκπαιδευτικούς γυμνασίου.  

Περιγραφή Σεμιναρίου:

Ένας στους τρεις εφήβους έχει δεχθεί διαδικτυακή παρενόχληση, ενώ ένας στους τέσσερις αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Το 70% των παιδιών κάνει χρήση κοινωνικών δικτύων σε μη επιτρεπτή ηλικία και ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικού δεν ξέρει πώς να αναφέρει ή να μπλοκάρει κάποιον στο Διαδίκτυο. 

Η διαδικτυακή ασφάλεια, αποτελεί ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα για τη νέα γενιά, η οποία μεγαλώνει στο περιβάλλον του διαδικτύου, συχνά χωρίς καθοδήγηση. Με οδηγό  τα - εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  - “εγχειρίδια ασφαλούς πλοήγησης” για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το διαδικτυακό εργαστήριο στοχεύει να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας μέσα στο περιβάλλον της σχολικής τάξης.

Μέσα από προτεινόμενες βιωματικές δραστηριότητες, ασκήσεις, βίντεο, infographics, οι μαθητές μαθαίνουν να πλοηγούνται με ασφάλεια. 

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί:

Τετάρτη 16/02 | 18:30
Μέσω Zoom 

H συμμετοχή είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραγές ανοίγουν την Τετάρτη 09/02 στις 12.00

Εισηγητές:

Σχεδιασμός  - Υλοποίηση : Κατερίνα Ψαρουδάκη / Μαριεύα Καρκανάκη Υπεύθυνες επικοινωνίας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ (SaferInternet4Kids.gr)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Εύη Καίσαρη, Συντονίστρια Προγράμματος Σχολικών Επισκέψεων ΚΠΙΣΝ

 

Για ομαδικές κρατήσεις από γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολεία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο schools@snfcc.org