Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ - Εικόνα

Οι νέες «σχολικές τσάντες» του ΚΠΙΣΝ είναι έτοιμες και προσκαλούν μαθητές απ' όλα τα σχολεία της χώρας να ανακαλύψουν τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και τη σημασία του Ήλιου! Μέσα σε αυτές, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρουν εργαλεία και οδηγίες για δύο εκπαιδευτικά προγράμματα περιήγησης τα οποία είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο* και πραγματοποιούνται αυτόνομα στον χρόνο που ο συντονιστής/εκπαιδευτικός και η σχολική του ομάδα θα επιλέξουν. Για την πραγματοποίηση του προγράμματος, παρέχεται στον εκπαιδευτικό δανειστικό υλικό με τις απαραίτητες οδηγίες και προτάσεις διεξαγωγής, ενώ κάθε μαθητής παραλαμβάνει μια τσάντα με χρήσιμα εργαλεία, οδηγίες και χάρτες που διευκολύνουν την περιήγησή του σε εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ο εκπαιδευτικός συντονίζει τη διαδικασία και καθοδηγεί τους μαθητές, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε στάδιο του προγράμματος.

Κάθε πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνεται περιήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, έχει εκτιμώμενη διάρκεια 1,5 ώρας, αλλά καθώς στη βάση του είναι αυτόνομο, κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να το προσαρμόσει στις ανάγκες και το δυναμικό της τάξης του.

*Το πρόγραμμα πραγματοποιείται όλο τον χρόνο. Ο εκπαιδευτικός του σχολείου μπορεί να δανειστεί την σχολική τσάντα καθημερινά, από Δευτέρα έως και Κυριακή, από τις 9.00 έως τις 19.00 και να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα όποια ώρα τον εξυπηρετεί μέσα σε αυτό το διάστημα. Αφού κάνει τηλεφωνική κράτηση της τσάντας, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ με τους μαθητές του για να δανειστεί το υλικό και να τρέξει το πρόγραμμα. Για να κάνετε κράτηση Σχολικής Τσάντας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο schools@snfcc.org και τηλεφωνικά στο 2168091005. 

Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ: Περπατώντας στην Αρχιτεκτονική

Οι μαθητές ξεκινούν την περιπλάνηση στον κόσμο της αρχιτεκτονικής από την Αγορά, περνούν από διάφορους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ, και καταλήγουν στον Φάρο.

Ο χρόνος μετρά αφού ανοίξει η σχολική τσάντα «Περπατώντας στην Αρχιτεκτονική» που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον περίπατο και τις δραστηριότητες της τάξης. Η εξερεύνηση ξεκινά!

Οι μαθητές παρατηρούν πώς κινούνται οι ίδιοι και οι άλλοι επισκέπτες στον χώρο, μετρούν αποστάσεις, συγκρίνουν μεγέθη, αντιλαμβάνονται υφές και σχήματα, και με έμπνευση το ΚΠΙΣΝ σχεδιάζουν και οριοθετούν τους δικούς τους χώρους. Ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος εξασκώντας τον προσανατολισμό τους και σταδιακά, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τη θέση του ΚΠΙΣΝ μέσα στην πόλη. Μέσα από ενεργό συμμετοχή, συνεργασία και παιχνίδι, εξοικειώνονται με την έννοια της αρχιτεκτονικής και ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους. Μέσα από το πρόγραμμα, μαθαίνουν όχι μόνο να ακούνε, αλλά να βιώνουν τη γνώση, ενώ παράλληλα ενισχύεται η δημιουργικότητα και η ομαδικότητά τους.

Το πρόγραμμα «Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ: Περπατώντας στην Αρχιτεκτονική» πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

--

Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ: Περπατώντας με τον Ήλιο

Οι μαθητές ξεκινούν την εξερεύνηση από την Αγορά, περνούν από διάφορους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, και καταλήγουν στον Φάρο.

Ο χρόνος μετρά αφού ανοίξει η σχολική τσάντα «Περπατώντας με τον Ήλιο» που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον περίπατο και τις δραστηριότητες της τάξης. Η εξερεύνηση ξεκινά!

Σε έναν ανοιχτό και ευήλιο χώρο όπως το ΚΠΙΣΝ και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, οι μαθητές ανακαλύπτουν βασικά στοιχεία και έννοιες που σχετίζονται με τον Ήλιο και τη σημασία του για τη ζωή μας. Μετρούν τη θερμοκρασία διαφόρων αντικειμένων με ειδικό εξοπλισμό, εξασκούν τον προσανατολισμό τους με γνώμονα την παρουσία του ήλιου, παίζουν με το φως και τη σκιά και δημιουργούν σχήματα, πλάθοντας τις δικές τους πρωτότυπες ιστορίες. Μαθαίνουν για την έννοια της εξάτμισης, καθώς και για την ενέργεια που δίνει ο ήλιος στο Στέγαστρο του ΚΠΙΣΝ, στην πόλη και τη ζωή μας.

Το πρόγραμμα προτείνεται να πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες, καθώς οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (ηλιόλουστη μέρα, χωρίς όμως υπερβολική ζέστη) διευκολύνουν την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα «Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ: Περπατώντας με τον Ήλιο» πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).