Εικαστικό εργαστήριο: Η παράξενη ζωή των υλικών

Με αφορμή την υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST στο ΚΠΙΣΝ, διοργανώνεται η σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, Η παράξενη ζωή των υλικών. Ανταποκρινόμενο στα ζητήματα που θέτει το Return to Sender, το εργαστήριο στρέφεται στην αλόγιστη παραγωγή απορριμμάτων και στο ζήτημα της διαχείρισής τους. Σε διάλογο με τους προβληματισμούς της καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, το εργαστήριο απαντάει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με την παράξενη ζωή των υλικών.

Περισσότερα
Creative Workshop: The strange life of materials  - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: Γεωγραφίες υφασμάτων

Στο πλαίσιο της υπαίθριας εγκατάστασης Return to Sender της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, το ΚΠΙΣΝ καλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μία ομαδική δράση

Περισσότερα
Visual Arts Workshop: Textile Geographies  - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: αφήγηση, ζητήματα καθημερινής πολιτικής και ύφασμα

Με αφετηρία στοιχεία και έννοιες που συναντάμε στο έργο Return to Sender, και την αφηγηματική διάσταση της πρακτικής της κολεκτίβας NEST, θα εξερευνήσουμε τις σχέσεις μεταξύ πολιτικού, αφήγησης και υλικού, μέσα από τρεις συναντήσεις. Θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους περνάμε από την ιδέα στην υλοποίηση και πώς μπορούμε, μέσα από το εικαστικό έργο, να αναδείξουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Περισσότερα
Creative Workshop: Storytelling, matters of everyday politics, and textile  - Εικόνα

Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Το ταξίδι του ρούχου και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας της μόδας

Με αφορμή την υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, ο οργανισμός SOFFA- Social Fashion Factory σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιεί μία σειρά συναντήσεων για εφήβους και ενήλικες με στόχο να αντιληφθούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας της μόδας αλλά και να ακούσουν ιστορίες γυναικών που προέρχονται από τις χώρες παραγωγής, διανύοντας ένα μεγάλο ταξίδι, όπως και τα ρούχα μας.

Περισσότερα
Educational workshop: The journey of a piece of clothing and the environmental footprint of the fashion industry - Εικόνα