Εικαστικό εργαστήριο: Η παράξενη ζωή των υλικών

* Tο εργαστήριο της Δευτέρας 04/09 θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Εργηαστήρι ΕΒΕ. Με αφορμή την υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST στο ΚΠΙΣΝ, διοργανώνεται η σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, Η παράξενη ζωή των υλικών.

Περισσότερα
Creative Workshop: The strange life of materials  - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: Γεωγραφίες υφασμάτων

Στο πλαίσιο της υπαίθριας εγκατάστασης Return to Sender της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, το ΚΠΙΣΝ καλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μία ομαδική δράση με αποστολή να χαρτογραφήσουν τις γεωγραφίες απόρριψης ενδυμάτων ανά τον πλανήτη.

Περισσότερα
Εικαστικό εργαστήριο: Γεωγραφίες υφασμάτων  - Εικόνα

Οι κηπουροί του Πάρκου: Φυτεύουμε λαχανικά, λουλούδια και βότανα

Η Παρέα του Δάσους υποδέχεται τους μικρούς φίλους στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ!

Περισσότερα
The Gardeners of the Park: Planting vegetables, flowers and herbs - Εικόνα

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά: Κατασκευάζω σε τρεις κλίμακες

Τον Ιανουάριο η ομάδα Αka Architecture Athens υποδέχεται τους μικρούς φίλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τρία αυτοτελή εργαστήρια αρχιτεκτονικής. Στόχος των εργαστηρίων είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με βασικές αρχιτεκτονικές έννοιες και να ανακαλύψουν διαφορετικούς τρόπους αναπαραστάσεων βάσει της κλίμακας που χρησιμοποιείται κάθε φορά.

Περισσότερα
Architecture Workshop for Children: Building on three scales - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: αφήγηση, ζητήματα καθημερινής πολιτικής και ύφασμα

Με αφετηρία στοιχεία και έννοιες που συναντάμε στο έργο Return to Sender, και την αφηγηματική διάσταση της πρακτικής της κολεκτίβας NEST, θα εξερευνήσουμε τις σχέσεις μεταξύ πολιτικού, αφήγησης και υλικού, μέσα από τρεις συναντήσεις. Θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους περνάμε από την ιδέα στην υλοποίηση και πώς μπορούμε, μέσα από το εικαστικό έργο, να αναδείξουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Περισσότερα
Creative Workshop: Storytelling, matters of everyday politics, and textile  - Εικόνα

Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Το ταξίδι του ρούχου και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας της μόδας

Με αφορμή την υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, ο οργανισμός SOFFA- Social Fashion Factory σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιεί μία σειρά συναντήσεων για εφήβους και ενήλικες με στόχο να αντιληφθούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας της μόδας αλλά και να ακούσουν ιστορίες γυναικών που προέρχονται από τις χώρες παραγωγής, διανύοντας ένα μεγάλο ταξίδι, όπως και τα ρούχα μας.

Περισσότερα
Educational workshop: The journey of a piece of clothing and the environmental footprint of the fashion industry - Εικόνα

Εργαστήριο Κηπουρικής: Από τη σπορά στη συγκομιδή

Την Άνοιξη στο ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζεται μία νέα σειρά εργαστηρίων κηπουρικής για ενήλικες, στον Λαχανόκηπο, που έχει ως στόχο να φέρει κοντά το κοινό με τις διαδικασίες φροντίδας και παραγωγής κηπευτικών προϊόντων. 

Περισσότερα
Gardening Workshop: From sowing to harvesting - Εικόνα

Εργαστήριο για ενήλικες: Σχεδιάζοντας σε Επίπεδα

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη συναρπαστική δύναμη της σύνθεσης, ως τρόπου δημιουργίας εντυπωσιακών κολλάζ, ενώ θα πειραματιστούν με ποικίλα υλικά σχεδίου και ζωγραφικής, αναδεικνύοντας τις εκφραστικές ιδιότητες του χρώματος.

Περισσότερα
Workshop for adults: Drawing in Layers - Εικόνα