Ελληνική Γαστρονομία

​​​​​​​Δυο διαλέξεις-συζητήσεις γύρω από ένα από τα πιο αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας. Ένα ταξίδι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας μέσα από τα στοιχεία της πολιτιστικής και οικονομικής ιστορίας, όπως μπορεί να τα καταδείξει ο πιο άμεσος και καθημερινός τρόπος επικοινωνίας με τους ανθρώπους, η γαστρονομία.

Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη περιμένει το κοινό του ΚΠΙΣΝ για δυο συναντήσεις με επίκεντρο τα ξεχωριστά γαστρονομικά έθιμα που συνδέονται με την περίοδο των Αποκρεών, της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γωγώ Δελογιάννη, Σεφ

Η Γωγώ Δελογιάννη κατάγεται από δυο μικρά χωριά, το Νέο Ηραίο Άργους και το Ριζοβούνι Πρεβέζης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής και εργάστηκε ως νομικός περίπου 8 χρόνια ώσπου αποφάσισε την μεγάλη αλλαγή στην ζωή της. Έκτοτε και εδώ και 4 χρόνια μαγειρεύει επαγγελματικά και ζει από αυτό. Της αρέσει να μαγειρεύει για όλους με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε για τους αγαπημένους της. Ετοιμάζει το φαγητό που μπορεί κανείς να φάει μια Κυριακή σε ένα αγαπημένο τραπέζι, το φαγητό που θα θέλαμε να γευτούμε μετά από μια δύσκολη μέρα.

 

Δευτέρα 04 & 18/03 | 19.00 - 21.00

04/03: Ελληνικά Έθιμα | Απόκριες
18/03: Ελληνικά Έθιμα | Καθαρά Δευτέρα & Σαρακοστή

Ελεύθερη είσοδος

Δείτε ακόμα

Σάββατο 09/03, 10:00

Ημερίδα: Γυναίκα και Αθλητισμός

Περισσότερα

Πέμπτη 28/03, 19:00

Πάνω σ’ έναν αρχαίο στίχο: Οι αρκαδικές ρίζες του Νίκου Γκάτσου

Περισσότερα

Σάββατο 23/03, 17:00

Η αρχή της ζωής: Διαλέξεις για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου - Ο Φυσιολογικός Τοκετός

Περισσότερα