Φωτογραφία από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Η Έλλη Παγκάλου, Αρχιτέκτονας Τοπίου και υπεύθυνη, μαζί με την Deborah Nevins, για τον σχεδιασμό του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε έναν από τους πιο ιδιαίτερους  χώρους του Πάρκου, τον Μουσικό Κήπο.

Ο Μουσικός Κήπος είναι ένας χώρος παιχνιδιού, σχεδιασμένος να εξοικειώσει τα παιδιά με τους ήχους, τη γλώσσα της μουσικής, αλλά και τον μουσικό ήχο της θάλασσας. Με διαδραστικό τρόπο, τα παιδιά παίζουν μουσική με το μεταλλόφωνο ή τα πλήκτρα χορού, και δημιουργούν δικές τους συνθέσεις στην τραμπάλα του ήχου. Τα μουσικά παιχνίδια, αλλά και άλλες κατασκευές του Κήπου, όπως οι παραβολικοί δίσκοι και η περιστρεφόμενη λίθος, δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητά τους.

Η δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ως ανοιχτού, δημόσιου χώρου, φιλόξενου και προσβάσιμου από όλους, με γνώμονα το περιβάλλον, την προστασία και την ανάπτυξή του, βασίστηκε στο όραμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 01/05, 10:00

#snfccAtHome: Πρωτομαγιάτικη επίσκεψη στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με την Έλλη Παγκάλου

Περισσότερα

Παρασκευή 15/05, 13:00

#snfccAtHome: Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με την Έλλη Παγκάλου - Μια παρτίδα σκάκι

Περισσότερα