Φωτογραφία από πρωτότυπες κατασκευές για το καπλάνι της βιτρίνας

Μια αγαπημένη ιστορία, το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη, ζωντανεύει στο ΚΠΙΣΝ και μας προσφέρει ατέλειωτες ιδέες για πρωτότυπες δημιουργίες! Με αφορμή τις αναγνώσεις του παιδικού μυθιστορήματος από την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου, το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Μαΐου μια νέα διαδικτυακή σειρά εργαστηρίων, μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν βήμα-βήμα πώς να δημιουργήσουν τους ήρωες από το καπλάνι της βιτρίνας.

Μέσα από εβδομαδιαία βίντεο φτιάχνουμε μαζί το καπλάνι και την παρέα του με χαρτόνια, αλεύρι, νερό και χρώματα! Κατασκευάζουμε χάρτινες κινούμενες φιγούρες με τις οποίες μπορούμε να παίξουμε και να δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες.

Στο πρώτο εργαστήρι φτιάξαμε το καπλάνι.

Δείτε το βίντεο:

//

Αυτή τη φορά μπαίνουμε στο εργαστήριο ενός καλλιτέχνη, ψάχνουμε τα συρτάρια του και ανακαλύπτουμε πολλά υλικά για να φτιάξουμε τη Μυρτώ, τη Μέλια και την υπόλοιπη παρέα. Θα ψάξουμε μέσα στο βιβλίο να δούμε πώς μοιάζουν και τι φοράνε, θα τους ζωγραφίσουμε και θα τους ντύσουμε.

Δείτε το βίντεο από το 2ο διαδικτυακό εργαστήρι:

//

Σ' αυτή τη συνάντηση, το Καπλάνι και η παρέα του ταξιδεύουν στην Αθήνα και συναντούν τον παππού στον Εθνικό κήπο. Για τις νέες μας κατασκευές μας, θα χρησιμοποιήσουμε πλαστικά γάντια, χόρτα από τον κήπο, αλευρόκολλα και διάφορα χρώματα.

Δείτε το βίντεο από το 3ο διαδικτυακό εργαστήρι:

//

Η Μυρτώ, η Μέλια και το καπλάνι ταξιδεύουν στη Σύρο για να επισκεφτούν το θέατρο «Απόλλων» και να μελετήσουν το εσωτερικό του. Χρησιμοποιώντας κουτιά από πίτσα, υφάσματα και ξύλα, κατασκευάζουμε το δικό τους θέατρο και τα σκηνικά του.

Δείτε το βίντεο από το 4ο διαδικτυακό εργαστήρι:

Ιδέα, παρουσίαση, κατασκευές: Μάρω Μιχαλακάκου
Κάμερα: Σεμέλη Σαφού
Μοντάζ: Μαριλένα Αλιγιζάκη

 

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Τρίτη 28/04, 18:00

#snfccAtHome Αναγνώσεις: Άλκη Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας

Περισσότερα