Εικαστικό για τη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη στο ΚΠΙΣΝ

Ακούστε την ηχογραφημένη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη:

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τον player στη σελίδα, παρακαλούμε να κάνετε refresh. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορείτε να ακούσετε τη συναυλία εδώ.

Η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Με στήσιμο συναυλίας μουσικής δωματίου, που χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα κοινού και μουσικών, ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2018 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών - από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική - με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και επηρεάστηκε τόσο από τη μεσογειακή όσο και από τη βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη μουσική σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του.

Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music -στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από την MINOS EMI. Το Chroma βραβεύτηκε σαν το καλύτερο album live performance στα 16α Ανεξάρτητα Μουσικά Βραβεία και έτυχε θερμής αποδοχής από τον εγχώριο και διεθνή τύπο (συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα jazz album για το 2017 στο περιοδικό Downbeat και επιλέχθηκε σαν album της εβδομάδας στα γαλλικά ραδιόφωνα TSF και FIP). Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Irrationalities.

Εκτός από τους ιστορικούς χώρους του Carnegie Hall, του Lincoln Center, και του Kennedy Center στην Washington, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Jazzahead στη Βρέμη και στο XJazz στο Βερολίνο, καθώς και στα διεθνούς φήμης North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και Palatia Jazz Festival (Γερμανία). Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του, Minor Dispute, επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR). 

 

Θερμές ευχαριστίες στους:

Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί | Migen Selmani, βιολί 
Χαράλαμπος Καρασαββίδης, βιολί | Arjona Mucaj, βιόλα
Μαρίνα Κολοβού, βιολοντσέλο | Κατερίνα Τζίτζου, βιόλα
Special guest / φωνητικά: Κατερίνα Ντούσκα

 

Ηχοληψία: View Master Films
Μίξη/mastering: Γιώργος Μαντάς

Δείτε ακόμα

Κυριακή 17/05, 20:30

Ακύρωση: #snfccAtHome Παραβάσεις: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Γιάννης Κλίνης ερμηνεύουν το έργο της Σάρα Κέιν 4.48 Ψύχωση live από το ΚΠΙΣΝ

Περισσότερα

Τρίτη 12/05, 20:00

#snfccAtHome Music Escapades: May Roosevelt & Mechanimal (Ηχογραφημένη συναυλία)

Περισσότερα