Φωτογραφία από τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο ΚΠΙΣΝ

Απολαύστε ξανά επιλεγμένες διαδικτυακές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της σειράς #snfccAtHome του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Την Τρίτη 04/08 στις 21.00 θα προβληθεί σε μεγάλη οθόνη στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2020. Ζωντανά από τον Φάρο και χωρίς την παρουσία κοινού, ο αγαπημένος τραγουδοποιός ερμήνευσε διαχρονικά τραγούδια, με τη συνοδεία της κιθάρας του.

Φωτογραφία από τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο ΚΠΙΣΝ

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Στις 20 Ιουνίου ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος είχε παρουσιάσει μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο της διαδικτυακής σειράς συναυλιών #snfccAtHome: music.

Επρόκειτο για μια από τις λίγες φορές που το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον κορυφαίο δημιουργό μόνο του επί σκηνής, με τη συνοδεία της κιθάρας του. Ο Σαββόπουλος ερμήνευσε τραγούδια που ακούστηκαν σήμερα όπως πριν 50 χρόνια, πιο επίκαιρα από ποτέ, τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο, γιατί επεσήμαναν σε ανύποπτες στιγμές τις βαθύτερες προκλήσεις του εθνικού μας βίου στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, με μελωδίες που αναμειγνύουν εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους. Τραγούδια της ψυχής, της χαράς, της νοσταλγίας και της ελπίδας. Κι όλα αυτά, με έναν τρόπο ζεστό, άμεσο και εγκάρδιο, δηλαδή «Σαββοπουλικό».

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, της Νατάσσας Μποφίλιου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, της Σαβίνας Γιαννάτου και άλλων.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αποτελεί ένα «μουσικό μύθο» για τη χώρα μας. Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί καθιέρωσαν στα νεότερα χρόνια ένα παμπάλαιο είδος που πριν από τον Σαββόπουλο ήταν ακατάτακτο και αταξινόμητο, συγχρονίζοντας έτσι το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής τραγουδοποιίας με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Επίσης, επέλεξε από την αρχή της καριέρας του να σκηνοθετεί ο ίδιος τις παραστάσεις του που έγιναν σημεία αναφοράς τόσο για τη θεατρικότητά τους όσο και για τους χώρους όπου παρουσιάστηκαν. Ο Σαββόπουλος ανακάλυπτε χώρους που είχαν άλλη χρήση, δημιουργούσε μουσικές σκηνές και τις διαμόρφωνε όπως εκείνος οραματιζόταν.

Δείτε ακόμα

Σάββατο 30/05, 21:00

Απολαύστε ξανά τη συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου στο site & στο YouTube του ΚΠΙΣΝ

Περισσότερα

Σάββατο 13/06, 21:00

#snfccAtHome: music Ο Κωνσταντίνος Βήτα LIVE από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα

Παρασκευή 12/06, 20:30

#snfccAtHome: music Η Nalyssa Green LIVE από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα