Sensory Friendly προβολή | Park Your Cinema: Οι Αρειανοί επιτίθενται! (1996) - Εικόνα

Το μέλλον και το άγνωστο δεν θα πάψουν να μας συναρπάζουν. Έχουν εμπνεύσει τα πιο ζωηρά πνεύματα της επιστημονικής φαντασίας με τρόπο πρωτόγνωρο. Ο κινηματογράφος ονειρεύεται διαρκώς τι υπάρχει εκεί μακριά και μας δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στις πιο ξέφρενες περιπέτειες, στις πιο απρόβλεπτες ιστορίες. Ξεκλειδώνει τη μαγεία, απαλύνει τους φόβους μας και μας ταξιδεύει σε απίθανους χρονικούς και γεωγραφικούς προορισμούς.

Μ’ αυτή την ιδέα κατά νου, φέτος το καλοκαίρι στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που βλέπουν το μέλλον ως συναρπαστική βόλτα στο άγνωστο: εμβληματικές ταινίες των 80ς και των 90ς (Επιστροφή στο Μέλλον, Παιχνίδια Πολέμου, Οι Άντρες με τα Μαύρα, H Μέρα της Μαρμότας, Οι Αρειανοί Επιτίθενται, Big, Jurassic Park, O Σιδερένιος Γίγαντας), αλλά και μεταγενέστερες (Μετά την Επόμενη Μέρα, Wall-E, Interstellar, Μικρόκοσμος, Ready Player One).

Όπως, άλλωστε, ξέρουμε, οι πιο ωραίες περιπέτειες δεν είναι πάντα απαλλαγμένες από κινδύνους- αυτοί είναι που τους προσδίδουν την ιδιαίτερη γοητεία τους. Στο τέλος, όμως, μας βεβαιώνουν πως όλα θα πάνε καλά. 

Έτσι θέλουμε να ατενίζουμε το αύριο κι έτσι θα το συναντήσουμε κινηματογραφικά στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος: με τη χαρούμενη ανυπομονησία ενός παιδιού που διψά για μελλοντικές περιπέτειες.

Οι Αρειανοί επιτίθενται!
ΗΠΑ, 1996

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Σενάριο: Τζόναθαν Τζεμς
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Γκλεν Κλόουζ, Ανέτ Μπένινγκ, Πιρς Μπρόσναν

Ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον αποτίνει έναν ξεκαρδιστικό φόρο τιμής στις ταινίες εισβολής εξωγήινων της δεκαετίας του 1950. Ένας ιπτάμενος δίσκος που μεταφέρει μια ομάδα Αρειανών, προσγειώνεται στην έρημο της Νεβάδα. Παρά τους  ισχυρισμούς τους ότι έρχονται με ειρηνικές διαθέσεις, γρήγορα «εξαϋλώνουν» μία ομάδα άτυχων ανθρώπων, ξεκινώντας έναν αλλόκοτο υψηλής τεχνολογίας πόλεμο με τρελά ειδικά εφέ. Μια sci-fi παρωδία από έναν ευφυή και αγαπημένο σκηνοθέτη που καταφεύγει με τρυφερότητα στις κινηματογραφικές του καταβολές. 

Sensory Friendly προβολή 

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τo TheHappyAct παρουσιάζουν μία Sensory Friendly προβολή, στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του ΚΠΙΣΝ Park Your Cinema.

Τι είναι οι Sensory Friendly προβολές ταινιών στον κινηματογράφο;

Οι Sensory Friendly προβολές είναι ειδικά προσαρμοσμένες προβολές, ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της προβολής υπάρχει:

  • Δυνατότητα πρόσβασης σε θέσεις με χαμηλότερη ένταση ήχου.
  • Μεγάλος ανοιχτός χώρος στον οποίο οι θεατές μπορούν να κινηθούν ελεύθερα.

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής για διαφημίσεις και απαίτηση για ησυχία.

Παρασκευή 21/07 | 21.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

Χρήσιμο υλικό:

Για την βέλτιστη προετοιμασία επίσκεψης και παρακολούθησης της ταινίας είναι διαθέσιμο το παρακάτω υλικό:

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Τα προγράμματα Park Your Cinema και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα