Park Your Cinema Kids: The Donkey King (2018) - Εικόνα

Η μαγεία βρίσκεται παντού: οι μικροί θεατές του Park Your Cinema Kids το γνωρίζουν καλά.

Οι καλοκαιρινές προβολές στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. 

Από την τετραπέρατη ιπτάμενη γκουβερνάντα του Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει μέχρι την πολύχρωμη οικογένεια Μαδριγάλ στο Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός και από τις ξεκαρδιστικές γκάφες του Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού μέχρι την live action μεταφορά του κλασικού παραμυθιού Ο Μυστικός Κήπος, οι επιλογές του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας για το φετινό πρόγραμμα θα κάνουν τις οικογένειες που θα τις παρακολουθήσουν να δουν την καθημερινότητα με διαφορετική ματιά, να διασκεδάσουν με τις ανατροπές που επιφυλάσσουν οι αφηγήσεις και να αγκαλιάσουν το αναπάντεχο. Και κάτι ακόμα: όπως η Έλσα στο Ψυχρά κι Ανάποδα, ως δια μαγείας να μην ξαναφοβηθούν ποτέ το κρύο.

O Βασιλιάς Γάιδαρος (2018)

Σκηνοθεσία: Αζίζ Τζιντάνι
Σενάριο: Αζίζ Τζιντάνι, Καμράν Κιμάνι

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού.  Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 12/08 | 21.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος 

 

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Τα προγράμματα Park Your Cinema και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα