Sensory Friendly προβολή | Park Your Cinema Kids: Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού (2018) - Εικόνα

Η μαγεία βρίσκεται παντού: οι μικροί θεατές του Park Your Cinema Kids το γνωρίζουν καλά.

Οι καλοκαιρινές προβολές στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. 

Από την τετραπέρατη ιπτάμενη γκουβερνάντα του Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει μέχρι την πολύχρωμη οικογένεια Μαδριγάλ στο Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός και από τις ξεκαρδιστικές γκάφες του Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού μέχρι την live action μεταφορά του κλασικού παραμυθιού Ο Μυστικός Κήπος, οι επιλογές του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας για το φετινό πρόγραμμα θα κάνουν τις οικογένειες που θα τις παρακολουθήσουν να δουν την καθημερινότητα με διαφορετική ματιά, να διασκεδάσουν με τις ανατροπές που επιφυλάσσουν οι αφηγήσεις και να αγκαλιάσουν το αναπάντεχο. Και κάτι ακόμα: όπως η Έλσα στο Ψυχρά κι Ανάποδα, ως δια μαγείας να μην ξαναφοβηθούν ποτέ το κρύο.

Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού (2018)

Σκηνοθεσία: Louis Clichy και Alexandre Astier
Σενάριο: Alexandre Astier, Louis Clichy

Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού. Οι θρυλικοί Γαλάτες επιστρέφουν σ’ αυτή τη διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που σφύζει από δράση, αστείες στιγμές, ατακοδόρικους διαλόγους και ποπ αναφορές καθώς ξετυλίγει μία πρωτότυπη ιστορία που παραμένει πιστή στο πνεύμα των θρυλικών κόμικς των Goscinny και Uderzo, και που υπόσχεται να προσφέρει απολαυστικό θέαμα στους νέους και τους παλιότερους φίλους του γαλατικού χωριού.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Sensory Friendly προβολή 

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τo TheHappyAct παρουσιάζουν μία Sensory Friendly προβολή, στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του ΚΠΙΣΝ Park Your Cinema Kids.

Τι είναι οι Sensory Friendly προβολές ταινιών στον κινηματογράφο;

Οι Sensory Friendly προβολές είναι ειδικά προσαρμοσμένες προβολές, ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της προβολής υπάρχει:

  • Δυνατότητα πρόσβασης σε θέσεις με χαμηλότερη ένταση ήχου.
  • Μεγάλος ανοιχτός χώρος στον οποίο οι θεατές μπορούν να κινηθούν ελεύθερα.

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής για διαφημίσεις και απαίτηση για ησυχία.

Σάββατο 22/07 | 21.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος 

Χρήσιμο υλικό:

Για την βέλτιστη προετοιμασία επίσκεψης και παρακολούθησης της ταινίας είναι διαθέσιμο το παρακάτω υλικό:

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Τα προγράμματα Park Your Cinema και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα