Park Your Cinema: A Fish Called Wanda (1988) - Εικόνα

Για έκτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema, η σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), υποδέχεται το κοινό.

Φέτος, το ΚΠΙΣΝ, για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), τον σημαντικότερο κινηματογραφικό θεσμό της χώρας

Για αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, που χρειαζόμαστε να γελάσουμε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το ΦΚΘ παρουσιάζει μια σειρά από ταινίες που αποδεικνύουν ότι η κωμωδία είναι, τελικά, μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
 

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα (1988)
Η Γουάντα είναι μια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισμένος, πλέον, αρχηγός της σπείρας. Ο Ότο είναι ο βοηθός της, ένας παρανοϊκός τύπος με μεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδισιακό. Θύμα τους, ο δικηγόρος του φυλακισμένου αρχηγού, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα με σκοπό να εκμαιεύσει κάποιο στοιχείο. Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής με τραύλισμα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα. Το Ένα Ψάρι Που Το Έλεγαν Γουάντα είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας, με απίστευτα κωμικούς χαρακτήρες κι ευφυέστατους διάλογους, που τιμήθηκε με το Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέβιν Κλάιν. 

Σκηνοθεσία: Charles Crichton
Σενάριο: Charles Crichton, John Cleese
Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, John Cleese, Michael Palin
Διάρκεια: 108΄

Η δυνατότητα παρακολούθησης της ταινίας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με απαραίτητη την προκράτηση θέσης.

 

Μέγιστος επιτρεπτός αριθμός θεατών: 251

Παρασκευή 10/09 |  20:30
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή.

 

Η προεγγραφή ξεκινά την Δευτέρα 06/09 στις 10.00 για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ, και την Τρίτη 07/09 στις 10.00 για το κοινό.

 

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 δελτία εισόδου.
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00.
  • Η κράτηση σας ισχύει έως 30 λεπτά (20:00) πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εφόσον επικυρώσετε τα δελτία εισόδου σας.  Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, καθώς μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας (20:00), οι κρατήσεις θα ακυρωθούν αυτόματα. Με κάθε δελτίο εισόδου που θα επικυρώσετε, θα σας δοθεί μοναδική αριθμημένη θέση. 
  • Δεν επιτρέπονται αλλαγές θέσεων και μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
  • Η ηλεκτρονική προεγγραφή είναι απαραίτητη, λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής αριθμημένων θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική προεγγραφή.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000. 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Τα προγράμματα Park Your Cinema, Park Your Cinema Docs και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Σάββατο 24/07, 21:00

Park Your Cinema Kids: Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ (2019)

Περισσότερα

Παρασκευή 13/08, 21:00

Park Your Cinema: Φαντάσματα Εφηβείας (2001)

Περισσότερα