Park Your Cinema Docs: Οι Μπιτλς στην Ινδία (2021) - Εικόνα

Μουσικά ντοκιμαντέρ στο ΚΠΙΣΝ: Σινεμά που ακούγεται δυνατά!

Ο κινηματογράφος και η μουσική είχαν από νωρίς (ακόμη και πριν το φιλμ αρχίσει να καταγράφει ήχο) μια σχέση συμβιωτική. Κι αν συνήθως η εικόνα είναι εκείνη που κλέβει την παράσταση, το σινεμά χάρισε στη μουσικη ένα ολόκληρο κινηματογραφικό είδος, το μιούζικαλ και τίμησε τους σπουδαίους δημιουργούς της, μέσα από μουσικά ντοκιμαντέρ που έχουν το δικό τους κοινό και λόγο ύπαρξης.

 

Οι Μπιτλς στην Ινδία (2021)

Μια μοναδική ιστορική καταγραφή του αστείρευτου έρωτα ανάμεσα στους Beatles και στην Ινδία, η οποία ξεκίνησε πριν από μισό και πλέον αιώνα. Σπάνιο υλικό, ηχογραφήσεις και φωτογραφίες, μαρτυρίες και σχόλια ειδικών μαζί με υλικό από τα ρεπεράζ σ’ αυτή τη μακρινή χώρα ξαναζωντανεύουν το συναρπαστικό ταξίδι του Τζορτζ, του Τζον, του Πωλ και του Ρίνγκο, από το μεγαλείο της δημοσιότητας και τη ζωή τους στη Δύση σ' ένα απομονωμένο μοναστήρι των Ιμαλαΐων, όπου κατέφυγαν προς αναζήτηση της πνευματικής ευδαιμονίας που θα πυροδοτούσε ένα ανεπανάληπτο δημιουργικό ξέσπασμα τραγουδοποιίας. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική έρευνα του πώς η Ινδία καθόρισε την εξέλιξη του σπουδαιότερου ροκ συγκροτήματος και την πρωτοποριακή συμβολή του στο πλησίασμα δύο τόσο διαφορετικών μεταξύ τους πολιτισμών.

Σκηνοθεσία: Ajoy Bose, Peter Compton

Διάρκεια: 95΄
 

Τετάρτη  15/09 | 20:30
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ 

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή.

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

*Οι προεγγραφές για τα Μέλη ανοίγουν την Πέμπτη 09/09 στις 10.00
*Οι προεγγραφές για το κοινό ανοίγουν την Παρασκευή 10/09 στις 10.00

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 δελτία εισόδου.
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00.
  • Η κράτηση σας ισχύει έως 30 λεπτά (20:00) πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εφόσον επικυρώσετε τα δελτία εισόδου σας.  Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, καθώς μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας (20:00), οι κρατήσεις θα ακυρωθούν αυτόματα. Με κάθε δελτίο εισόδου που θα επικυρώσετε, θα σας δοθεί μοναδική αριθμημένη θέση. 
  • Δεν επιτρέπονται αλλαγές θέσεων και μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
  • Η ηλεκτρονική προεγγραφή είναι απαραίτητη, λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής αριθμημένων θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική προεγγραφή.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000. 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Τα προγράμματα Park Your Cinema, Park Your Cinema Docs και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Τρίτη 27/07, 19:00

Λέσχη Ανάγνωσης Ιουλίου: Στο χείλος της αβύσσου

Περισσότερα

Παρασκευή 30/07, 21:00

Park Your Cinema: Οικογένεια Τενενμπάουμ (2001)

Περισσότερα