Φωτογραφία με μάσκες - Εργαστήριο δημιουργίας μάσκας

Η μάσκα, ως αντανάκλαση του προσώπου στον καθρέφτη της φαντασίας, κατέχει στην ιστορία της ανθρώπινης έκφρασης θέση προνομιακή. Από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα, από τον πιο πρωτόγονο πολιτισμό μέχρι τον πιο εκλεπτυσμένο, είναι ένα πεδίο στο οποίο η δημιουργική δύναμη τους ανθρώπου αποδείχτηκε ανεξάντλητη, ερμηνεύοντας με την ύλη αυτό που φανταζόταν για το πρόσωπο.

Οι συμμετέχοντες, βουτώντας σε αυτό το υλικό, από τις αφρικανικές μάσκες έως τη μάσκα του κλόουν, από τις παραδοσιακές μάσκες των θεάτρων της Ανατολής μέχρι τις αυτοσχέδιες αποκριάτικες μάσκες και τη σύγχρονη τέχνη και μόδα, παίζουν με ελευθερία, με υλικά προβλέψιμα και απρόβλεπτα, για να δώσουν ζωή στα πρόσωπα της φαντασίας τους.

Ξεκινήστε να μαζεύετε όσα συνήθως πετάτε και ελάτε να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από την απροσδόκητη χρήση τους.

Η ύλη του εργαστηρίου κάθε μήνα ανανεώνεται.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Άγγελος Μέντης

Ο Άγγελος Μέντης έχει δουλέψει σαν art director σε μεγάλα events: τόσο στην Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων (2004) όσο και στην Τελετή Έναρξης των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων (Baku 2015).

 

Τρίτη 19/03 | 18.00 - 20.00

Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Οι σύνδεσμοι για τις προκρατήσεις αποστέλλονται στα Μέλη μέσω του SNFCC Members Newsletter

 

Δείτε ακόμα

Τρίτη 05/03, 18:00

Members Events: Κοσμήματα/Ομπρέλες: Εργαστήριο δημιουργικού κοσμήματος

Περισσότερα

Τρίτη 19/03, 19:00

Members Events: Συζητώντας για τα δημόσια γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου

Περισσότερα

12/03, 26/03

Members Events: Πώς να μαγειρέψεις ένα βιβλίο, Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Περισσότερα