Φωτογραφία από το εργαστήριο "Τα εργαλεία της Μεταμόρφωσης"

Στο θέατρο η αντανάκλαση της ζωής στον καθρέφτη της φαντασίας μάς επιστρέφει μορφές θνητών, θεών και δαιμόνων με θαυμαστά διαφορετικές, ανεξάντλητες όψεις μέσα από τα μαγικά του φίλτρα. Όντα καθημερινά και αναγνωρίσιμα, όντα παραμορφωμένα από ακραία συναισθήματα, τραγικά, μεγαλοπρεπή, τρομακτικά, επικίνδυνα, ιδιόρρυθμα, εκκεντρικά, αστεία, γελοία, χαριτωμένα, φανταστικά. Θεότητες, τιτάνες, ήρωες, τύραννοι, ξωτικά, πνεύματα, σάτυροι, πεντάμορφες, τέρατα, πουλιά, βάτραχοι, δράκοι, μάγισσες, γελωτοποιοί, κατεργάρηδες υπηρέτες, φαντασμένοι αφέντες, ερωτευμένα ζευγάρια, θύτες και θύματα.

Ποια θα ήταν η δική μας ματιά σε μια ιστορία; Πώς προσεγγίζουμε εμείς ένα ρόλο για να του δώσουμε μορφή; Πώς φανταζόμαστε την όψη του; Πώς τρέφουμε την φαντασία μας και πώς χρησιμοποιούμε τη μεταμορφωτική της δύναμη δημιουργικά; Πώς μπορούμε να βοηθηθούμε από την τέχνη και τη φύση; Πώς καλλιεργούμε την αισθαντικότητα και την ελευθερία με την οποία τα παιδιά από την φύση τους προσεγγίζουν τα πράγματα στο παιχνίδι τους; Στο δικό μας φανταστικό σκηνικό με τους δικούς μας φανταστικούς ηθοποιούς, πώς θα ήταν το δικό μας θέατρο;

Ανακατεύοντας εικόνες, υλικά και αντικείμενα, θα δώσουμε στις μορφές έργων πολύ διαφορετικών στο ύφος, στο ήθος, στο χώρο και στο χρόνο, τη δική μας ερμηνεία.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Άγγελος Μέντης

Ο Άγγελος Μέντης έχει δουλέψει σαν art director σε μεγάλα events: τόσο στην Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων (2004) όσο και στην Τελετή Έναρξης των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων (Baku 2015).

 

Τρίτη 02, 23/04 | 17.00 - 20.00

Για ενήλικες
Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι σύνδεσμοι για τις προκρατήσεις αποστέλλονται στα Μέλη μέσω του SNFCC Members Newsletter

Δείτε ακόμα

09/04, 16/04

Members Events: Εργαστήριο Πασχαλινής Λαμπάδας

Περισσότερα

Τρίτη 30/04, 17:00

Members Events: Οι Κήποι και τα Μυστικά τους - Ο Αστικός Κήπος

Περισσότερα