Εικαστικό για τη Μαθητική Ημερίδα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Perimeter Institute, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα Θεωρητικής Φυσικής στον κόσμο, διοργανώνουν μία μαθητική ημερίδα αφιερωμένη στις γυναίκες στην επιστήμη.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, καλούμε 150 μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη, μαζί με καταξιωμένες γυναίκες από τους τομείς του STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά).

Μέσα από τη Μαθητική Ημερίδα: Εμπνέοντας τις νέες γυναίκες στην Επιστήμη που θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις γυναίκες επιστήμονες, να εμπνευστούν από τις προσωπικές τους ιστορίες και να πάρουν τις απαραίτητες συμβουλές για το πώς μπορούν να χαράξουν τη δική τους ξεχωριστή πορεία στον χώρο της επιστήμης.

Παρουσιάσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ταχύρρυθμο mentoring θα αποτελέσουν τη δομή της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις βασικές ομιλίες, ένα panel συζήτησης με τέσσερις ομιλήτριες και Speed Mentoring των συμμετεχουσών από 12 mentors.

Τη συμμετοχή των μαθητριών στην εκδήλωση μπορούν να δηλώσουν γονείς και δάσκαλοι στο SNFCC.org. Την ημέρα της εκδήλωσης, oι γονείς και οι εκπαιδευτικοί - συνοδοί που το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στον Πύργο Βιβλίων.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες εκτός Αττικής, θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση των ομιλιών και των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, ενώ, παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων μέσω ειδικής εφαρμογής. Περισσότερες πληροφορίες στο SNFCC.org/live.

 

Τρίτη 11/02 
17.30-21.00

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Δείτε ακόμα

Τρίτη 18/02, 19:00

Διάλεξη: Ο Πικάσο πέρα από τον μύθο

Περισσότερα

Δευτέρα 03/02, 13:00

Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος

Περισσότερα