Φωτογραφία μάσκες

Ένα εργαστήριο από τον ενδυματολόγο και σκηνογράφο Άγγελο Μέντη.

Η μάσκα, ως αντανάκλαση του προσώπου στον καθρέφτη της φαντασίας, κατέχει στην ιστορία της ανθρώπινης έκφρασης θέση προνομιακή. Από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα, από τον πιο πρωτόγονο πολιτισμό μέχρι τον πιο εκλεπτυσμένο, σύντροφος στις θορυβώδεις γιορτές της ζωής και στην ακινησία του θανάτου, φτιαγμένη με υλικά από τα πιο ευτελή, όπως η λάσπη, μέχρι το καθαρό χρυσάφι της ματαιοδοξίας, είτε εξυπηρετώντας ανάγκες σκοτεινές, όπως η εξαπάτηση, είτε φέρνοντας τους ανθρώπους σε επαφή με τα φωτεινά προγονικά πνεύματα, την κρυμμένη εσωτερική αλήθεια ή το θείο, είναι ένα πεδίο στο οποίο η δημιουργική δύναμη του ανθρώπου αποδείχτηκε ανεξάντλητη, ερμηνεύοντας με την ύλη αυτό που φανταζόταν για το πρόσωπο.

Οι συμμετέχοντες, βουτώντας σε αυτό το υλικό, από τις αφρικανικές μάσκες έως τη μάσκα του κλόουν, από τις παραδοσιακές μάσκες των θεάτρων της Ανατολής μέχρι τις αυτοσχέδιες αποκριάτικες μάσκες και τη σύγχρονη τέχνη και μόδα, παίζουν με ελευθερία, με υλικά προβλέψιμα και απρόβλεπτα, για να δώσουν ζωή στα πρόσωπα της φαντασίας τους.

Ξεκινήστε να μαζεύετε όσα συνήθως πετάτε και ελάτε να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από την απροσδόκητη χρήση τους.

Η ύλη του εργαστηρίου ανανεώνεται κάθε μήνα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Άγγελος Μέντης
Ο Άγγελος Μέντης έχει δουλέψει σαν art director σε μεγάλα events: Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων (2004), Τελετή Έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων (Baku 2015).

 

Σάββατο 09, 16/03 | 14.00 - 16.00 & 17.00 - 19.00

Για ενήλικες
Κλειστή συμμετοχή ανά κύκλο εργαστηρίων
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Δείτε ακόμα

Σάββατο 16/03, 17:00

Comics: Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σελίδας

Περισσότερα

01/03, 08/03, 15/03, 22/03, 29/03

Εργαστήρια Λάθους: Μονοκονδυλιά

Περισσότερα

06/03, 13/03, 20/03, 27/03

Εργαστήρι καλλιγραφίας: Lettering σε μαυροπίνακα

Περισσότερα