Film Club: Dogtooth (2009) by Yorgos Lanthimos - Εικόνα

Δες την ταινία και έλα να τη συζητήσουμε παρέα με τους συντονιστές του Cinobo!

Ιστορικής σημασίας πλέον για το ελληνικό σινεμά, έστρεψε το βλέμμα ολόκληρου του πλανήτη στο Γιώργο Λάνθιμο, έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, έγινε η κορωνίδα του ρεύματος που ονομάστηκε weird και παραμένει ένας κατάμαυρα σαρδόνιος και μεταμοντέρνα πολυεπίπεδος γρίφος.

Σύνοψη

Μια οικογένεια αποτελείται από τους γονείς, δύο κόρες κι ένα γιο, μεταξύ 20 και 30 ετών. Τα "παιδιά" ζουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας σε ένα απομονωμένο σπίτι, χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο. Εκπαιδεύονται μέσω μαγνητοφωνημένων μαθημάτων και για να πειστούν ότι δεν πρέπει να ξεμυτίσουν, τους λένε ότι είχαν έναν αδελφό που έφυγε από το σπίτι και τον κατασπάραξε μία γάτα. Σύμφωνα με τον πατέρα, ένα παιδί είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι μόνο αν πέσει ο αριστερός ή ο δεξιός κυνόδοντάς του.

Festival Gem: Bραβείο Un Certain Regard, Φεστιβάλ Καννών και Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Bραβεία Όσκαρ, 2011

 

Συντονιστές:

Τάσος Μελεμενίδης (Curation and Acquisitions Manager, Cinobo), Θοδωρής Δημητρόπουλος (Σύμβουλος Curation, Cinobo), Τάσος Χατζηευφραιμίδης (Curator, Cinobo), Ευτυχία Τερζή (Programming Assistant, Cinobo)

 

Τρίτη 30/05 | 19.00 – 21.00

Μaker Space ΕΒΕ

Έως 25 συμμετοχές – για Μέλη και τον καλεσμένο τους

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Oι προεγγραφές ανοίγουν την 01/05, στις 12.00.

 

Για τη συμμετοχή στο SNFCC Members Film Club x Cinobo είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν δει τις ταινίες του μήνα. Οι ταινίες δεν προβάλλονται κατά τις συναντήσεις.

Πρόγραμμα τριμηνιαίων συναντήσεων Λέσχης Κινηματογράφου:

Απρίλιος | Ερωτική Επιθυμία (2000): Τρίτη 25/04, 19.00-21.00 | Μαker Space ΕΒΕ

Μάιος | Κυνόδοντας (2009): Τρίτη 30/05, 19.00 – 21.00 | Μαker Space ΕΒΕ

Ιούνιος | Η Πόλη και η πόλη (2022): Πέμπτη 29/06, 19.00-21.00 | Νότια Μονοπάτια

 
Σχετικά με τους συντονιστές του Film Club:

Ευτυχία Τερζή

Η Ευτυχία Τερζή είναι Programming Assistant στο Cinobo. Σπούδασε Πολιτιστική Διαχείριση στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με στόχο να βρίσκεται πάντα όσο πιο κοντά μπορούσε στα κινηματογραφικά πράγματα, αρχικά συμβάλλοντας ερασιτεχνικά σε ιστοσελίδες πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά και μέσω του εθελοντισμού σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας. Εργάστηκε ως βοηθός προγραμματισμού στο Ελληνικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πριν ο δρόμος της να την οδηγήσει στην πρώτη ελληνική streaming πλατφόρμα.

Τάσος Μελεμενίδης

Σπούδασε Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, βρήκε όμως στο δρόμο του το σινεμά για το οποίο άρχισε να γράφει δειλά από το 2006. Για αρκετά χρόνια έγραφε κριτικές, αφιερώματα και θέματα κινηματογραφικής επικαιρότητας στον Εξώστη, τη Lifo και το Cinemagazine. Συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ως αρχισυντάκτης για το site του Φεστιβάλ, ενώ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε στις ειδικές εκδόσεις του. Σήμερα επιμελείται το πρόγραμμα της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo.

Θοδωρής Δημητρόπουλος

Kριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης με background στον προγραμματισμό φεστιβάλ. Δούλεψε ως προγραμματιστής και ως ειδικός σύμβουλος σε 4 editions του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας κι έπειτα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του σάιτ OneMan.gr κι αργότερα του PopCode.gr, καθώς και σύμβουλος curation για την streaming πλατφόρμα Cinobo. Κριτικές, συνεντεύξεις, αφιερώματα και φεστιβαλική κάλυψή του (από Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Τορόντο και άλλα Φεστιβάλ) έχουν εμφανιστεί παλιότερα στα περιοδικά Σινεμά και Esquire και μετέπειτα στα σάιτ OneMan.gr και News247.gr. Κείμενά του έχουν εμφανιστεί στα περιοδικά Nitro, FREE, Ποπ+Ροκ και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Μέλος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Δράμας 2021. Κριτικός τηλεόρασης για το Flix.gr από το 2012, και κριτικός κινηματογράφου για την εφημερίδα Έθνος (2017-2018) και το ειδησεογραφικό σάιτ News247.gr (από το 2019 ως σήμερα).

Τάσος Χατζηευφραιμίδης

Δικηγόρος και δημοσιογράφος. Έχει αρθρογραφήσει στο Jumping Fish για κινηματογράφο, μουσική και θέατρο από το 2009 έως το 2018. Συνεργάζεται ως κριτικός κινηματογράφου με το Flix.gr από το 2016 κι έχει καλύψει εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Κάρλοβι Βάρι). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως curator στη δημιουργική ομάδα του Cinobo, ενώ φέτος έλαβε μέρος στη γνωμοδοτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμα