Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Εφηβικό Βιβλίο | Ο ένας και μοναδικός Ιβάν - Εικόνα

Τον Ιούνιο συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τη Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους και με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη. 

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε μία ζωντανή συνάντηση στο Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτό το μήνα μαζί είναι Ο ένας και μοναδικός Ιβάν της Κάθριν Απλγκέιτ.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 19:00, 22 παιδιά 12-16 ετών θα ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς. 

Μην ανησυχείς αν δεν προλάβεις να διαβάσεις όλο το βιβλίο ή αν δεν ήρθες στην προηγούμενη συνάντησή μας: έτσι κι αλλιώς, κάθε μήνα, η Στέλλα θα δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουμε όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, η παρέα που θα έχει διαβάσει το βιβλίο (έστω, το μισό!) θα συναντιέται για να ανταλλάξει σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες, με αφετηρία αυτό που διαβάσαμε -είτε μας άρεσε πολύ, είτε όχι και τόσο.
 

Λίγα περισσότερα λόγια για το βιβλίο του Ιουνίου

Ο ένας και μοναδικός Ιβάν είναι ένα υπέροχο βιβλίο με έναν υπέροχο ήρωα -όπως έγραψαν οι New York Times, «εάν διαβάσουμε τον Ιβάν, ποτέ πια δεν θα κοιτάξουμε τα ζώα, ιδίως αυτά που βρίσκονται σε κατάσταση αιχμαλωσίας, με τον ίδιο τρόπο. Μέρος της ομορφιάς της ψυχής του Ιβάν θα έχει περάσει, ως διά μαγείας, στη δική μας».

«Γεια. Με λένε Ιβάν. Είμαι γορίλας. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Οι άνθρωποι λένε: Ο γορίλας του αυτοκινητόδρομου. Ο πίθηκος στην έξοδο 8. Ο ένας και μοναδικός Ιβάν, ο φοβερός και τρομερός γορίλας. Εμένα φωνάζουν με αυτά τα ονόματα, αλλά δεν είμαι εγώ. Εγώ είμαι ο Ιβάν, σκέτο Ιβάν, μόνο Ιβάν...» συστήνεται το φυλακισμένο ζώο μιλώντας για το παρόν, γιατί αποφεύγει να θυμάται το παρελθόν και την ευτυχισμένη ζωή του, στο τροπικό δάσος της Κεντρικής Αφρικής. Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αφού το διαβάσουμε, να συγκινηθούμε από τη δύναμη μιας μαγικής φιλίας που μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο.

Η υπόθεση: Έχοντας περάσει είκοσι επτά χρόνια πίσω απ’ τους γυάλινους τοίχους του κλουβιού του σ’ ένα εμπορικό κέντρο, ο Ιβάν έχει συνηθίσει να τον παρακολουθεί ο κόσμος. Σχεδόν ποτέ δε σκέφτεται τη ζωή του στη ζούγκλα. Αντιθέτως, ο Ιβάν ασχολείται με την τηλεόραση, τους φίλους του, τη Στέλα και τον Μπομπ, και με τη ζωγραφική. Ωστόσο, όταν συναντά τη Ρούμπι, ένα ελεφαντάκι που μόλις αιχμαλωτίστηκε, αναγκάζεται να δει το σπίτι τους και την τέχνη του με νέο βλέμμα.

Λίγα περισσότερα λόγια για τη Στέλλα 

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Τελείωσε (ένας Θεός ξέρει πώς) τη Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και μετά σπούδασε Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο. Δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, ενώ παράλληλα έγραφε και σε άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, το ίντερνετ και την κοινωνική αλλαγή. Είναι επίσης (ουφ!) συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Έχει γράψει τα βιβλία:  Κοιλίτσα.com,  Ήθελα μόνο να χωρέσω, 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο (και πώς μπορείς να τις αλλάξεις κι εσύ) και την σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.

 

Κυριακή 27/06, 19:00 
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών
Έως 22 συμμετοχές

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 04/06 στις 12.00

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα (έστω, το μισό!).

Το βιβλίο Ο Ένας και μοναδικός Ιβάν κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας

Δείτε ακόμα

Τρίτη 22/06, 18:30

Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Μεταξύ φίλων

Περισσότερα

Σάββατο 19/06, 18:30

Λέσχη Ανάγνωσης Ιουνίου: Παιδικό Βιβλίο | Μαίρη Πόπινς

Περισσότερα