Κόσμος σε Κίνηση: Ο Takis και η 4η Διάσταση - Εικόνα

Η διάλεξη θα παρουσιάσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Takis, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους ο γλύπτης ενσωμάτωσε αόρατες ενέργειες ως «τέταρτη διάσταση» στο έργο του. Ειδική αναφορά θα γίνει στο πώς ο καλλιτέχνης ανακάλυψε τον μαγνητισμό ως θέμα και ως υλικό – πώς αυτό άλλαξε το πρόσωπο της τέχνης στον 20ό αιώνα και ποιες είναι οι επιπτώσεις του μέχρι τις μέρες μας. 

Βιογραφικά στοιχεία:

Ο Toby Kamps είναι Διευθυντής Εξωτερικών Συνεργασιών της γκαλερί White Cube του Λονδίνου, η οποία εκπροσωπεί το έργο του Takis. Πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 2018, είχε διατελέσει επιμελητής και διευθυντής σε μουσεία σύγχρονης τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, διοργανώνοντας εκθέσεις και γράφοντας κείμενα για το έργο καλλιτεχνών όπως οι Claes Oldenburg, Ellsworth Kelly, Vanessa Beecroft, Luc Tuymans, Wols και πολλοί άλλοι. Σήμερα είναι συνεργάτης-συντάκτης στο Brooklyn Rail, ένα έντυπο και ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Το 2015, ως Επιμελητής Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στη Συλλογή Menil στο Χιούστον, διοργάνωσε την έκθεση Takis: The Fourth Dimension (Takis: H τέταρτη διάσταση) και πήρε συνέντευξη από τον καλλιτέχνη στο ατελιέ του στην Αθήνα.
 

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού σε αμιγή εσωτερικό χώρο (δηλαδή για κοινό πλήρως εμβολιασμένο). Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία live σε αυτή τη σελίδα, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Μέγιστος επιτρεπτός αριθμός θεατών: 231

Τετάρτη 15/09 | 19:00
ΦΑΡΟΣ
Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

*Οι προεγγραφές για τα Μέλη ανοίγουν την Πέμπτη 09/09 στις 10.00
*Οι προεγγραφές για το κοινό ανοίγουν την Παρασκευή 10/09 στις 10.00

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 δελτία εισόδου.
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. 
  • Με κάθε δελτίο εισόδου που θα επικυρώσετε, θα σας δοθεί μοναδική αριθμημένη θέση. 
  • Δεν επιτρέπονται αλλαγές θέσεων και μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
  • Η ηλεκτρονική προεγγραφή είναι απαραίτητη, λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής αριθμημένων θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική προεγγραφή.
  • Σύμφωνα με τα τελευταία έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες, καθώς και για ανήλικους από 12 ετών και άνω, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών μπορούν να προσκομίσουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εισοκιτετραώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55732 (ΦΕΚ 4214/Β/13-9-2021). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ

 Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000. 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

Δείτε ακόμα