Κόμικ: Ήρωες παντός καιρού - Εικόνα

Ηρακλής, Αχιλλέας, Ρομπέν των Δασών, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Νέλσον Μαντέλα, Μητέρα Τερέζα, Χάρι Πότερ, Σούπερμαν, Γιάννης Αντετοκούμπο. Μυθικά, επικά, ιστορικά, λογοτεχνικά πρόσωπα, πρόσωπα της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού λατρεύονται και γίνονται πρότυπα και πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους.

Για ποιους λόγους χαρακτηρίζονται ήρωες; Είναι άραγε ήρωας μόνο ένα πρόσωπο με εξαιρετικές δυνάμεις που δείχνει θάρρος, γενναιότητα και αυτοθυσία για να βοηθήσει τους ανθρώπους ή μήπως είναι ήρωες και οι γονείς μας;

Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήριο, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις-συζητήσεις, τα παιδιά θα δουν τα χαρακτηριστικά των ηρωικών προτύπων και θα σχεδιάσουν, με τη δική τους φαντασία, μυθικούς, ιστορικούς, λογοτεχνικούς ή και καθημερινούς ήρωες ακολουθώντας τις τεχνικές που υπάρχουν στα κόμικς.

Toν Φεβρουάριο, θα εστιάσουμε στους επικούς ήρωες και θα ασχοληθούμε με τα κατορθώματα και τις περιπέτειές του τολμηρού, εφευρετικού και πανέξυπνου βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα, που, μετά τον πόλεμο στην Τροία, περιπλανήθηκε δέκα χρόνια μέχρι να φτάσει στο σπίτι του.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θανάσης Πέτρου, Δημιουργός Κόμικ-Εκπαιδευτικός

 

Μέσω Ζοοm

Σάββατο 13/02, 17.30

Για παιδιά 9-12 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 05/02 στις 12.00

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα σχέδιά τους υλικά που έχουν στη διάθεσή τους στο σπίτι: χρωματιστές ξυλομπογιές, νερομπογιές, χρωματιστούς μαρκαδόρους και μπλοκ σχεδίου ή απλό χαρτί Α4.

 

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Κυριακή 28/02, 13:00

Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο | Το τέρας έρχεται

Περισσότερα

Πέμπτη 18/02, 17:30

Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωές μου

Περισσότερα

Κυριακή 21/02, 17:00

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο | Καράβια που δεν φοβήθηκαν

Περισσότερα