Φωτογραφία από παιδιά που φυτεύουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Η ενασχόληση με τον κήπο προσφέρει ηρεμία και βοηθά τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους.

Παιδιά και συνοδοί μαθαίνουν την αξία και τη σημασία της κηπουρικής, ανακαλύπτουν τα μυστικά της και συζητούν για το πώς αναπτύσσονται τα φυτά, πώς εξελίσσονται και ποιες είναι οι ανάγκες τους.

Δουλεύουμε σε ομάδες σε παρτέρια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και δημιουργούμε έναν όμορφο και παραγωγικό λαχανόκηπο. Προετοιμάζουμε τον κήπο, φτιάχνουμε φυτώρια και κάνουμε σταδιακές φυτεύσεις εποχιακών λαχανικών. Μαθαίνουμε βιωματικά για τις εργασίες του κήπου, τη σπορά, τη φύτευση, το πότισμα, τη θρέψη, τη φυτοπροστασία, το σκάλισμα και το βοτάνισμα. Γνώσεις που μπορούμε στη συνέχεια να εφαρμόσουμε στον κήπο και το μπαλκόνι μας.

Έδαφος και Όσπρια

Στη συνάντηση του Δεκεμβρίου μαθαίνουμε για το έδαφος και τα όσπρια. Κατανοούμε πώς αλληλεπιδρούν, καθώς καλλιεργούμε στον κήπο ψυχανθή (όσπρια) και φυτά χλωρής λίπανσης (μέθοδος φυσικού εμπλουτισμού του εδάφους με θρεπτικά συστατικά) για να αυξήσουμε την οργανική ουσία του εδάφους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Med Culture - Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc

 

Κυριακή 15/12
11.00-13.00

Για παιδιά 5-12 ετών και τους/ τις συνοδούς τους
Έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά και 15 συνοδοί
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 01/12, 11:00

Δημιουργώντας με αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και τον κήπο

Περισσότερα

Κυριακή 01/12, 16:00

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα