Φωτογραφία από παιδιά που εξοικειώνονται με τα φυτά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Η ενασχόληση με τον κήπο προσφέρει ηρεμία και βοηθά τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους.

Παιδιά και συνοδοί μαθαίνουν την αξία και τη σημασία της κηπουρικής, ανακαλύπτουν τα μυστικά της και συζητούν για το πώς αναπτύσσονται τα φυτά, πώς εξελίσσονται και ποιες είναι οι ανάγκες τους.

Δουλεύουμε σε ομάδες σε παρτέρια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και δημιουργούμε έναν όμορφο και παραγωγικό λαχανόκηπο. Προετοιμάζουμε τον κήπο, φτιάχνουμε φυτώρια και κάνουμε σταδιακές φυτεύσεις εποχιακών λαχανικών. Μαθαίνουμε βιωματικά για τις εργασίες του κήπου, τη σπορά, τη φύτευση, το πότισμα, τη θρέψη, τη φυτοπροστασία, το σκάλισμα και το βοτάνισμα. Γνώσεις που μπορούμε στη συνέχεια να
εφαρμόσουμε στον κήπο και το μπαλκόνι μας.

Ο θαυμαστός κόσμος των σπόρων: Στη συνάντηση του Νοεμβρίου αναγνωρίζουμε τους σπόρους και παρακολουθούμε τα στάδια του ληθάργου και της βλάστησής τους μέχρι το νεαρό φυτάριο (το νεαρό φυτό που προορίζεται για μεταφύτευση) να βγάλει τα πραγματικά του φύλλα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Med Culture - Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc

 

Κυριακή 17/11
11.00-13.00

Για παιδιά 5-12 ετών και τους/ τις συνοδούς τους
Έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά και 15 συνοδοί
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 10/11, 11:00

Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά και για ενήλικες

Περισσότερα

Κυριακή 24/11, 11:00

Κύκλος Κρουστών για Οικογένειες

Περισσότερα

Κυριακή 03/11, 11:00

Φτιάχνουμε το δικό μας κομπόστ - επιλέγουμε το σωστό χώμα για τα φυτά μας

Περισσότερα