Εικαστικό για τη συναυλία Jazz Chronicles: Southern Alliance

Μετά τις πρώτες live εμφανίσεις του σε Νότιο Αφρική και Αθήνα, το ανατρεπτικό σχήμα των Southern Alliance έρχεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για να μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο jazz μελωδίες και κλασική μουσική.

Από το καλοκαίρι του 2018 ο σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας και η Νοτιοαφρικανή πιανίστα Menanto Chamberlain δημιουργούν ευφάνταστους ήχους παντρεύοντας τον ζωηρό ρυθμό της jazz με την πειθαρχημένη ηρεμία της κλασικής μουσικής. Επιλέγουν έργα των Mozart, Beethoven, Debussy, Satie, Gershwin και άλλων συνθετών, παρουσιάζοντάς τα σε νέες εναρμονίσεις, συχνά βασισμένες στον αυτοσχεδιασμό αλλά πάντα με σεβασμό στην πρωτότυπη μελωδική ανάπτυξη των έργων. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται επίσης και προσωπικές συνθέσεις των μελών του σχήματος, στο ύφος και την αισθητική που χαρακτηρίζουν τη μίξη της jazz με την κλασική μουσική.

Ένας ιδιαίτερα δραστήριος μουσικός στο πλαίσιο της ελληνικής jazz σκηνής, ο Γιάννης Κασέτας, έχει κυκλοφορήσει συνολικά πέντε album από το 2007. Η Menanto Chamberlain έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα της Ναμίμπια σε σημαντικά φεστιβάλ της χώρας και έχει βραβευτεί με το «Loft Gallery Trophy for music and arts».

Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, τους Southern Alliance θα συνοδεύσουν επί σκηνής η Λουκία Παλαιολόγου στα φωνητικά και ο Γιάννης Παπαγιαννούλης στα κρουστά.

Συντελεστές:

Γιάννης Κασέτας, σαξόφωνο | Menanto Chamberlain, πιάνο
Λουκία Παλαιολόγου, φωνή | Γιάννης Παπαγιαννούλης, κρουστά

 

Κυριακή 27/10 | 21.00

Ελεύθερη είσοδος

Δείτε ακόμα