Χάρτινο Σινεμά: Ένα νησί στον ουρανό - Εικόνα

Το Χάρτινο Σινεμά έρχεται στο ΚΠΙΣΝ και μας παρουσιάζει ιστορίες εμπνευσμένες από τις παιδικές μας αναμνήσεις. Τότε που τα καλοκαίρια ήταν ατελείωτα και τα όνειρα για το μέλλον είχαν γεύση βυσσινάδας. Το νέο project από το Vlefaro live cinema είναι χάρτινο, γιατί οι πρωταγωνιστές και τα σκηνικά είναι φτιαγμένα από χαρτί και είναι σινεμά, γιατί όλα αυτά κινούνται και μας παρουσιάζουν μια ιστορία.

Ο ιδιοκτήτης του Χάρτινου Σινεμά δεν θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα: είναι ο Κύριος Παντού, αφού έχει την ικανότητα να  βρίσκεται ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη του μικρού του σινεμά. Τον συναντά κανείς στη είσοδο, μα και στο ταμείο, στο κυλικείο αλλά και στη μικροσκοπική αίθουσα προβολής. 

Η βοηθός του, η Μικρή Κινέζα, κάνει ουσιαστικά όλη τη δουλειά! Του θυμίζει τα λόγια του, αφηγείται τις ιστορίες του, αλλά κυρίως ζωντανεύει την αφήγηση χρησιμοποιώντας ζωγραφική, φως και χρυσόσκονη!

 

1ο επεισόδιο: Ένα νησί στον ουρανό

Στην πρώτη προβολή του Χάρτινου Σινεμά, ο Κύριος Παντού και η Μικρή Κινέζα μας παρουσιάζουν την ιστορία του ιπτάμενου νησιού που έμοιαζε με τη Σελήνη, αλλά δεν ήταν. Ένας γυρολόγος-παπουτσιολόγος φτάνει στο χωριό του Αυγουστή για να τους διηγηθεί το θρύλο του ιπτάμενου νησιού αλλά και για να τους ενημερώσει ότι σύντομα το νησί θα φανεί πάνω από τα κεφάλια τους. Μια νύχτα μαγική, μια βάρκα, μια σκάλα, το θάρρος και η φαντασία κάνουν τον Αυγουστή να πετύχει το στόχο του.

Για παιδιά 6 ετών και άνω

Δείτε το βίντεο:

Συντελεστές:

Ιδέα, σκηνοθεσία, εικόνες, αφήγηση, «Μικρή Κινέζα»: Αγγελική Μπόζου
Μουσική, σκηνοθεσία, κάμερα, «Κύριος Παντού»: Θάνος Κοσμίδης
Σενάριο: Βιβιάνα Μηλιαρέση, Vlefaro
Μοντάζ: Αλέξανδρος Κακλαμάνος

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Κυριακή 28/06, 10:00

#snfccAtHome: Η κυρία Βλεφαρίδου φεύγει διακοπές

Περισσότερα