Δημιουργικό για το εργαστήρι του ΚΠΙΣΝ "Καρτ ποστάλ & Αφίσες"

Τον Δεκέμβριο η συνεργασία του ΚΠΙΣΝ με το Goethe-Institut Athen συνεχίζεται, στο πλαίσιο της 100ής επετείου από την ίδρυση της Σχολής Bauhaus, με ομιλίες και εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Tο «Bauhaus στα 100» εξερευνά την κληρονομιά της πιο εμβληματικής σχολής art & design του περασμένου αιώνα στην αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχέδιο, τις τέχνες, τον χορό και την παιδαγωγική.

 

Εργαστήρια Bauhaus για οικογένειες: Καρτ ποστάλ & Αφίσες

Το 1923 πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση Bauhaus στη Βαϊμάρη, όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της Σχολής. Με σκοπό να προβάλουν τόσο την έκθεση όσο και την ίδια τη Σχολή και τις ιδέες της, οι σπουδαστές του Bauhaus σχεδίασαν αφίσες και καρτ ποστάλ.

Με έμπνευση τις δημιουργίες της Βαϊμάρης, παιδιά και μεγάλοι θα γνωρίσουν την τέχνη της αφίσας, την εφαρμογή της γραφιστικής στη διαφήμιση και την τυπογραφία στο πλαίσιο του Bauhaus. Στη συνέχεια, δοκιμάζοντας διαφορετικές τεχνικές και χρώματα, θα σχεδιάσουν τις δικές τους καρτ ποστάλ και αφίσες, προβάλλοντας μέσα απ’ αυτές, το σχολείο τους ή ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Νικολέττα Σταθοπούλου - Κλαίρη Σιακαγιάννη, εκπαιδευτικοί

 

Κυριακή 08/12
12.00-14.00

Για παιδιά 8-12 ετών και τους/τις συνοδούς τους
Έως 12 παιδιά και 12 συνοδοί
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Έναρξη προεγγραφής τη Δευτέρα 25/11 στις 12.00

 

Φωτογραφία: Hankuk Academy of Foreign Studies 

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 06/12, 17:30

Εργαστήρια Bauhaus για ενήλικες: Σαν στη σκηνή του Bauhaus

Περισσότερα