Εικαστικό για το εργαστήριο Bauhaus για οικογένειες

Τον Ιανουάριο η συνεργασία του ΚΠΙΣΝ με το Goethe-Institut Athen συνεχίζεται, στο πλαίσιο της 100ής επετείου από την ίδρυση της Σχολής Bauhaus, με ομιλίες και εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Tο «Bauhaus στα 100» εξερευνά την κληρονομιά της πιο εμβληματικής σχολής art & design του περασμένου αιώνα στην αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχέδιο, τις τέχνες, τον χορό και την παιδαγωγική.

 

Αντικείμενα Bauhaus - Ασκήσεις υλικών

Στόχος της σχολής Bauhaus ήταν να εκπαιδεύσει έναν νέο τύπο καλλιτέχνη, που θα δημιουργούσε στον χώρο του βιομηχανικού σχεδίου και της αρχιτεκτονικής. Στην αρχή της φοίτησής τους, οι σπουδαστές παρακολουθούσαν έναν προπαρασκευαστικό κύκλο μαθημάτων, όπου διδάσκονταν τη χρήση των υλικών και τις βασικές αρχές σχεδιασμού.

Στο νέο εργαστήρι Bauhaus στο ΚΠΙΣΝ, οι συμμετέχοντες/ουσες λαμβάνουν οδηγίες και εξασκούνται σε τεχνικές διπλώματος με χρωματιστά χαρτιά, διερευνώντας τις ιδιότητες του χαρτιού και την εξέλιξη της σταθερότητάς του μέσω των πιθανών σχημάτων που μπορεί να λάβει. Παράλληλα, πειραματίζονται με μια πολυποίκιλη συλλογή διαφόρων υλικών για να ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: Μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τα υλικά μέσω της αφής; Πώς μπορούν να συνδυαστούν τα υλικά ώστε να προκύψουν νέα αντικείμενα;

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Νικολέττα Σταθοπούλου και Κλαίρη Σιακαγιάννη, εκπαιδευτικοί

 

Κυριακή 12/01
12.00-14.00

Για παιδιά 8-12 ετών και τους/τις συνοδούς τους
Έως 15 παιδιά και 15 συνοδοί
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Έναρξη προεγγραφής τη Δευτέρα 30/12 στις 12.00
 

Φωτογραφία: Comaniciu Dan

Δείτε ακόμα

Σάββατο 18/01, 11:30

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Τα πορτρέτα των ποιητών

Περισσότερα

Παρασκευή 17/01, 17:00

Εργαστήρια Bauhaus για ενήλικες: Επιστροφή στο εργαστήριο

Περισσότερα

Τετάρτη 15/01, 19:00

Σκόνη και Δεδομένα: Ίχνη του Bauhaus στο πέρασμα 100 ετών

Περισσότερα