Kathimerini's GK magazine features an interview with Andreas Dracopoulos and an extensive presentation of the SNFCC - Εικόνα

Γλύπτης ή εφευρέτης; Τέχνη ή Επιστήμη; Γίνεται και τα δύο μαζί; 
Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν με ευφάνταστους τρόπους πώς μπορεί να συνδυαστεί η τέχνη με την τεχνολογία, τί μπορεί να δημιουργηθεί όταν συναντώνται ο πειραματισμός ενός καλλιτέχνη και η εφευρετικότητα ενός επιστήμονα.

Συνάντηση #1: Σύγχρονα μνημεία-Φως

Με έμπνευση τα γλυπτά «Σινιάλα» του Πάρκου και τα ιερά σύμβολα που συναντάμε στο έργο του Τakis, ανακαλύπτουμε μαζί την ιερογλυφική γραφή των αρχαίων πολιτισμών και κατασκευάζουμε τα δικά μας σύμβολα. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, μεταμορφώνουμε τα σύμβολα σε σύγχρονα μνημεία της πόλης και τα ενεργοποιούμε με φωτεινές πηγές ενέργειας.

Συνάντηση #2: Διαστημικά λουλούδια-Κίνηση

Εμπνεόμαστε από τα μεταλλικά «Λουλούδια» του Takis και χρησιμοποιώντας γρανάζια, φτερωτές και άλλα μεταλλικά αξεσουάρ κατασκευάζουμε ασυνήθιστα λουλούδια που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν στους πλανήτες του γαλαξία μας. Στο τέλος του εργαστηρίου, μετατρέπουμε τις κατασκευές μας σε αυτοσχέδια κινητικά γλυπτά αφού τα βάζουμε σε κίνηση με τη βοήθεια μοτέρ.

Συνάντηση #3 – Φανταστικό σύμπαν-Ενέργεια

Με αφορμή την εγκατάσταση «Σφαίρες» του Takis, μαθαίνουμε πώς προκύπτει το σχήμα της σφαίρας αλλά και γιατί θεωρείται ένα πανάρχαιο ιερό σύμβολο. Στη διάρκεια του εργαστηρίου, χαράζουμε ανάγλυφα μηνύματα πάνω σε μεταλλικά φύλλα και χρησιμοποιώντας εργαλεία μεταλλοπλαστικής σχηματίζουμε ένα φανταστικό σύμπαν από χειροποίητες σφαίρες. Ενσωματώνουμε μαγνήτες στους πόλους και παρακολουθούμε το σύμπαν μας να χορεύει!
 
Σχεδιασμός/υλοποίηση: Very Young Contemporary Art / VYCA, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, εικαστικός
 
Κυριακή 17 & 31/ 10 | 11.30-13.30
Κυριακή 21/11 | 11.30-13.30
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Για παιδιά 8 έως 12 ετών
Έως 23 συμμετοχές 
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Για τη δραστηριότητα στις 17/10, οι προεγγραφές ανοίγουν το Σάββατο 09/10 στις 12:00
Για τη δραστηριότητα στις 31/10, οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 22/10 στις 12:00
Για τη δραστηριότητα στις 21/11, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 15/11 στις 12:00

 

 

Για τη συμμετοχή παιδιών 4 έως και 11 ετών είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test (24 ωρών) από την ιστοσελίδα self-testing.gov.g  ή πιστοποιητικού νόσησης σε ισχύ από 2 έως 6 μήνες μετά τη νόσηση. Ενώ για τη συμμετοχή παιδιών 12 ετών και άνω, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών. 

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 02/07, 08:00

Εισαγωγή στη Solar Yoga (Ηλιακή Γιόγκα) του Takis

Περισσότερα

Τετάρτη 07/07, 19:00

Εργαστήρι κίνησης: Χορεύουμε σε τροχιά παιχνιδιών με τη φυσική

Περισσότερα

Πέμπτη 01/07, 19:00

Μουσικά παιχνίδια στον Θόλο: Εξερευνώντας το σύμπαν του Takis

Περισσότερα